H2O: Just Add Water

(Preusmjereno sa stranice H2O: Samo dodaj vodu)

H2O: Uz malo vode! (H2O: Just Add Water) je australijska televizijska serija za decu i tinejdžere koja se originalno emitovala na programu mreže Netvork Ten od 2007. do 2010.

H2O: Just Add Water
Žanrdečji, tinejdžerski, fantastika
KreatorJonathan M. Shiff
RežijaColin Budds
Jeffrey Walker
NastupajuCariba Heine
Claire Holt (sezona 1–2)
Phoebe Tonkin
Indiana Evans (sezona 3)
Angus McLaren
Luke Mitchell (series 3)
Kompozitor muzičke temeShelley Rosenberg
Uvodna tema"No Ordinary Girl"
--Ellie Henderson (serija 1)
--Kate Alexa (serija 2)
--Indiana Evans (serija 3)
Kompozitor(i)Ric Formosa
Ricky Edwards
Danny Beckerman
Zemlja porijekla Australija
Jezik/ciengleski
Broj serijala3
Broj epizoda78 (Lista epizoda)
Produkcija
Izvršni producent(i)Jonathan M. Shiff
Kay Ben M'Rad (serija 1)
Julia Adams (serija 1–2)
Producent(i)Jonathan M. Shiff
FotografijaBruce Phillips (serija 1)
Zenon Sawko (serija 2)
Postavke kamerejedna kamera
Trajanje23–25 min.
Producentska kompanija/eJonathan M. Shiff Productions
DistributerZDF Enterprises
Emitiranje
Originalni kanalNetwork Ten
Audio formatSurround sound
Originalno prikazivanje7. 7. 2006 (2006-07-07) – 16. 4. 2010 (2010-04-16)
Statuszavršena
Eksterni linkovi
Službene stranice

Ova serija, pravljena po ideji Džonatana M. Šifa, proslavila je mnoge mlade glumce, a ponajviše tri glavne glumice, Karibu Hajn, Kler Holt i Phoebe Tonkin.

Serija je stekla ogromnu popularnost u zemljama kao što su Australija, Poljska, Rumunija, Mađarska, Rumunija, Nemačka i druge.

Priča uredi

Ema, Klio i Riki su šesnaestogodišnje devojke, koje rastu na prelepim plažama Gold Koasta. Ema je disciplinovani atleta, Klio nežna i nesigurna, a Riki buntovnica. Rikinom krivicom, devojke se jednoga dana nađu nasred pučine, a motor na čamcu im se pokvario. Da bi došle do obale, one plove ka misterioznom ostrvu Meko. Devojke otkrivaju da je ovo vulkansko ostrvo prekriveno predivnom džunglom, i da tu žive mnoge specifične vrste. Sasvim slučajno, pronalaze podvodni tunel i odlučuju da se izbave odatle tako što će plivati. One ulaze u mali prirodni bazen, i, u tom trenutku, pun Mesec se nađe iznad vode, praveći čudan sjaj.

Ema, Klio i Riki se vraćaju svojim "normalnim" životima. Ali, devojke otkrivaju da više nikada neće biti normalne: deset sekudni nakon što dodirnu vodu, one postaju sirene! Svaka to otkriva na različit način: Ema tokom svog treninga, Klio tokom kupanja, a Riki kada ju je poprskala prskalica za travu. Ali, to nije sve. Svaka dobija svoje moći. Ema može da zaledi vodu, Klio da je pomera u svakom pravcu, a Riki da je natera da vri.

Jedina osoba koja zna za njihovu tajnu je njihov prijatelj Luis, koji se trudi da im pomogne u novonastaloj situaciji. Devojke moraju da se naviknu na svoje nove moći i na svoj novi život, ali i da paze da niko ne sazna njihovu tajnu, jer znaju koliko bi bilo opasno po njih da neko sazna da su sirene. Riki upoznaje Zejna u kog se zaljubljuje, međutim zejn je odličan ronilac i jednom prilikom je video neopreznu sirenu, a to je bila Ema. Na svu sreću, tada je imala crvenu boju kose, tako da kasnije Zejn nije mogao da shvati da je to bila ona. Llio i Ema se svim snegama trude da odvrate Riki od zejna govoreći joj da je on opasan jer ih lovi, ali Riki neće da ih sluša. Tom prilikom se odaljava od drugarica. Kasnije su se pomirile i id tada Zejn zna njihovu tajnu.

Glavni likovi uredi

Riki Čedvik uredi

Riki Čedvik (Kariba Hajn) je nova djevojka u školi, buntovnica. Živi s ocem, a majka joj je umrla kada je bila mala. Iskrena je, bez problema izgovara kritiku i svoje mišljenje, i svakome govori u lice šta misli o njemu. Ona najbrže prihvata činjenicu da je sirena. Ona prva od svih djevojaka pronalazi dobre strane u njihovim moćima i mogućnostima. Tokom prve sezone, zaljubljuje se u Zejna, s kojim ima vezu s povremenim prekidima. Riki ima moć da natjera vodu da vri, a kasnije i da proizvede munje. Na kraju druge sezone, njih dvoje su zajedno.

Ema Gilbert uredi

Ema Gilbert (Kler Holt) ima moć da zamrzne vodu, a kasnije i da zaledi bilo šta, bez prisustva vode. Još od ranog detinjstva, Ema trenira plivanje, ali kada postane sirena, mora toga da se odrekne.. Često zapada u konflikte s Riki, koja joj je sušta suprotnost. Imala je dvije velike ljubavi, Bajrona u prvoj i Eša u drugoj sezoni, kome i govori da je sirena.

Kleo Setori uredi

Kleo Setori (Phoebe Tonkin) je povučena djevojka koja ima moć da pomera vodu u bilo kom pravcu, a kasnije i da napravi pravu oluju. Najteže prihvata činjenicu da je postala sirena, ali su joj u tome mnogo pomogle prijateljice. Za razliku od Eme i Riki, Kleo je često nesigurna u svoje odluke. Tokom prve sezone, Klio je zaljubljena u svog najboljeg druga Luisa, i njih dvoje su u vezi na kraju prve sezone. Ipak, na početku druge sezone, oni su već raskinuli. Na kraju druge sezone, oni obnavljaju svoju vezu.

Luis MekKartni uredi

Luis MekKartni (Agnus MekLaren) je najbolji prijatelj Klio od kada su bili petogodišnjaci. Nakon što mu devojke otkrivaju svoju tajnu, on postaje najbolji prijatelj i sa Emom i Riki. Gaji veliku strast prema nauci i pecanju. Zaljubljen je u Klio i njih dvoje postaju par na kraju prve sezone, ali raskidaju pred početak druge. Ipak, ponovo postaju par na kraju druge sezone. Za to vreme, Luis je u vezi s Šarlot, neprijateljicom Klio, Riki i Eme.

Sporedni likovi uredi

Šarlot Vesford uredi

Šarlot Vesford (Britani Berns) je neprijateljica Klio, Riki i Eme. Dolazi u drugoj sezoni, kao nova učenica u školi. Posebno joj se ne sviđa Klio, ali zato postaje Luisova prijateljica, kasnije i njegova devojka. Kada otkrije tajnu devojaka, ona odlazi na ostrvo Meko i tamo postaje sirena, koja poseduje sve tri moći. Ipak, zbog zloupotrebljavanja svojih moći, na kraju druge sezone prestaje da bude sirena i raskida s Luisom.

Zejn Benet uredi

Zejn Benet (Bardžes Abertni) je lokalni "loš dečko", koji misli da sve može, jer je sin bogataša Harisona Beneta, koji je vrlo arogantan. On očajnički želi da impresionira svog oca, koji ne haje mnogo za njega, već za posao. Zejn je odličan plivač i surfer. Zamalo se udavi kada se nađe na brodu koji tone, ali ga Ema spašava. Ipak, on primeti njen rep. On želi da sazna sve više o "morskom čudovištu", da bi otkrio da su tri prijateljice sirene. Tokom prve sezone, zaljubi se u Riki, ali njihova veza često zapada u krize. Na kraju druge sezone, njih dvoje su zajedno.

Gospođica Luiz Četem uredi

Gospođica Luiz Četem (Kristin Amor) je misteriozna dama koja živi na obali. Ona zna sve o sirenama i trudi se da pomogne Riki, Emi i Klio koliko god može. Ona je, na neki način, njihova zaštitnica. Ona je i sama nekada bila sirena, uz dve prijateljice, ali su se one razišle i njihove moći su prestale.

Kim Setori uredi

Kim Setori (Klio Mesi) je mlađa sestra Kleo. Ona i Kleo se stalno svađaju, i Kim stalno traži način da "smijesti" svojoj starijoj sestri. Jednom prilikom, pročita dnevnik Kleo, i zamalo otkrije tajnu njene sestre i njenih drugarica. Više puta je bila u prilici da otkrije njihovu tajnu, ali joj nije uspijelo.

Eliot Gilbert uredi

Eliot Gilbert (Trent Saliven) je Emin mlađi brat. Njih dvoje su jako bliski i dele svaku tajnu. Ipak, Eliot ne zna da su Ema, Riki i Klio sirene. Kada se jednom prilikom zamalo udavi, Riki ga spašava i on se zaljubljuje u nju, ali ga ona odbija. Nakon mnogo objašnjenja s njene strane, on i Riki ostaju samo prijatelji.

Spoljašnje veze uredi