Goodbye Emmanuelle

Goodbye Emmanuelle, također poznat i pod naslovom Emmanuelle 3 je francuski erotski film snimljen 1977. u režiji Françoisa Leterriera. Predstavlja treći nastavak popularne serije serije o Emmanuelli, a u kome Sylvia Kristel ponavlja naslovnu ulogu. Radnja je smještena na Sejšele gdje Emmanuelle zajedno sa svojim suprugom Jeanom (koga tumači Umberto Orsini) odlazi provesti godišnji odmor te doživljava niz seksualnih pustolovina prije nego što veza sa mladim filmskim režiserom (koga glumi Jean-Pierre Bouvier) dovede do kraha njegovog braka.

Goodbye Emmanuelle
RežijaFrançois Leterrier
ProducentYves Rousset-Rouard
ScenarioMonique Lange
François Leterrier
Predložaklik; autor:
Emmanuelle Arsan
UlogeSylvia Kristel
MuzikaSerge Gainsbourg
FotografijaJean Badal
MontažaMarie-Josèphe Yoyotte
DistribucijaParafrance
Warner-Columbia Film (Francuska)
Datum(i) premijere
24. 10. 1977 (1977-10-24) (Zapadna Njemačka)
Trajanje100 min.
Zemlja Francuska
Jezikfrancuski
Bruto prihod990.953 prodanih kiino-ulaznica (Francuska)[1]
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Emmanuelle l'antivierge (1975) Emmanuelle 4 (1984)

Goodbye Emmanuelle, za koga je muziku komponirao ugledni Serge Gainsbourg i u kome Jane Birkin pjeva naslovnu pjesmu, je bio zamišljen kao posljednji film serije. Kritičari su mu kasnije pripisali nastojanje da odrazi razočaranje seksualnom revolucijom, odnosno prikaže kako protagonistica odustaje od dotadašnjeg hedonističkog i promiskuitetnog života. Zbog toga je među poklonicima serije jedan od najmanje popularnih, a dijelom i zbog relativno nedostatka eksplicitno erotskih scena u odnosu na dva prethodna filma. Početkom 1980-.ih postao poznat i kao prvi film koga su, u njegovoj integralnoj verziji, u SAD distribuirala poznata filmska kuća Miramax Films.[2]

Goodbye Emmanuelle je na kraju 1984. godine ipak dobio nastavak kada je snimljen nastavak pod naslovom Emmanuelle 4 gdje je lik Emmanuelle počela glumiti švedska glumica Mia Nygren.

Cast uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi

Šablon:François Leterrier