Gojira tai Megagirasu: Jī Shōmetsu Sakusen

(Preusmjereno sa stranice Godzilla vs. Megaguirus)

Godzilla vs. Megaguirus (ゴジラ × メガギラス G消滅作戦 Gojira tai Megagirasu: Jī Shōmetsu Sakusen?, također poznat kao Godzilla X Megaguirus: Strategija G istrebljenja)[1] je japanski science fiction film snimljen u režiji Maasakija Tezuke. Predstavlja 25. po redu film u ciklusu o Godzilli, odnosno drugi u tzv. Millennium seriji. Usprkos toga, ne predstavlja neposredni nastavak prethodnog filma Godzilla 2000. Radnja je smještena u alternativni univerzum gdje je Japan nakon napada (prikazanog u originalnom filmu iz 1954. godine) uložio napore da razvije naprednu tehnologiju kako bi se suprotstavio Godzilli, ali kako je ona izazvala crne rupe kroz koji dolaze čudovišta zvana Meganuloni.

Godzilla vs. Megaguirus
RežijaMasaaki Tezuka
ProducentShogo Tomiyama
ScenarioWataru Mimura
Hiroshi Kashiwabara
UlogeMisato Tanaka
Shosuke Tanihara
Yuriko Hoshi
Masatoh Eve
Toshiyuki Nagashima
MuzikaMichiru Oshima
FotografijaMasahiro Kishimoto
MontažaYoshiyuki Okuhara
StudioToho Pictures, Inc.
DistribucijaToho
Datum(i) premijere
3. 11. 2000 (2000-11-03) (Tokio)
Trajanje105 min.
Zemlja Japan
Jezikjapanski
Budžet8,3 mil. $ (proc.)
Bruto prihod10 mil. $
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Godzilla 2000 (1999) Godzilla, Mothra i King Ghidorah: Sveopći napad orijaških čudovišta (2001)

Uloge uredi

Glumačka postava Godzilla vs. Megaguirus se pretežno sastojala od novih lica u seriji Godzilla, ali je film također u Millennium seriji započeo trend angažiranja starijih glumaca koji su bili nastupili u filmovima it tzv. Shōwa ere, najčešće u ulogama osoba od autoriteta: Yuriko Hoshi, koji je glumio fotografa Junka u Mothra vs. Godzilla i reportera Naoka u Ghidorah, the Three-Headed Monster, pojavljuje se kao professor Yoshizawa, direktor Projekta dimenzijske plime.

Izvori uredi

  1. DeSentis, John. „GODZILLA SOUNDTRACK PERFECT COLLECTION BOX 6”. Scifi Japan. Arhivirano iz originala na datum 2018-08-04. Pristupljeno 1. XI 2016. 

Literatura uredi

Vanjske veze uredi