Goca Tržan (rođena 8. 7. 1974. u Beogradu) je srpska pop pevačica.

Goca Tržan

Biografija uredi

Rođena je 8. 7. 1974. godine u Beogradu, kao prvo dete majke Rosande i oca Antona. Pohađala je osnovnu školu "25 Maj" u Novom Beogradu (danas „Duško Radović“). Završila je Desetu beogradsku gimnaziju. Nakon gimnazije, upisala je Poljoprivredni fakultet u Zemunu, odsek stočarstvo, gde je stigla do druge godine, kada je prekinula studije i počela da se bavi muzikom.

U to vreme je nastupala u amaterskoj predstavi „Ero s onoga sveta“ na sceni Đuro Salaj[nedostaje referenca].

Muzička karijera uredi

Tokom 1994. godine pevala je u grupi Distorzija. Na snimanju predstave „Kosa“ upoznala je Mirka Vukomanovića i Gorana Stefanovića, producente grupe Tapiri, koji su je pozvali su je da bude njihova pevačica. Zajedno sa Ivanom Pavlović pevala je prateće vokale, što se svidelo tadašnjem menadžeru grupe Ganetu Pecikozi, što je dovelo do nastanka grupe Tap 011.

Nakon odlaska iz grupe, nastavila je samostalnu karijeru. Prvi samostalni album je izdala 1999. godine pod naslovom „U niskom letu“. Album je izdat za izdavačka kuća PGP RTS.

Drugi album „Želim da se promenim“ je izdat 2001. godine za Siti rekords. Na tom albumu se nalazi pesma „1200 milja“, na kojoj gostujeToše Proeski.

Treći album je „Peta strana sveta“ je izdat 2002. godine za DMD Sound, a četvrti album, „Otrov u čaj“ 2004. godine.

Diskografija uredi

  • U niskom letu 1999.
  • Želim da se promenim 2001.
  • Peta strana sveta 2002.
  • Otrov u čaj 2004.

Vanjske veze uredi