Glenn Beck

Beck na svečanom primanju Time 100, 4. maj 2010
Rođen/a Glenn Lee Beck
10. februar 1964. (1964-02-10) (dob: 58)
Everett, SAD
Prebivalište New Canaan, Connecticut
Nacionalnost američka
Obrazovanje Sehome High School
Zanimanje medijska ličnost (voditelj/vlasnik istoimenog talk radio i TV-emisije, websitea i časopisa)
pisac
zabavljač
Mjesto porijekla Mount Vernon, Washington
Plata 32 mil. US$ (2009–10)
Vjeroispovijest mormon [1]
Suprug/a Claire (1983–1994), Tania (1999–)
Djeca Mary, Hannah (prvi brak); Raphe, Cheyenne (drugi brak)
Website
http://www.glennbeck.com/

Glenn Lee Beck (10. februar 1964 -) je američki radio i televizijski voditelj, odnosno konzervativni politički komentator i aktivist. Najpoznatiji je kao voditelj The Glenn Beck Program, popularnog radio talk showa koji se distribuira širom SAD, kao i TV-emisije Glenn Beck. Osim kao voditelj, Beck se istakao kao autor nekoliko knjiga koje su postali bestseleri, a osnovao je i vlastitu multi-medijsku kompaniju Mercury Radio Arts.

Beck se rodio u katoličkoj porodici u gradu Everett u državi Washington, a karijeru je počeo s 13 godina kada je, pobijedivši na natjećaju, postao disk džokej na radio-stanici. Nakon majčine smrti se sa porodicom preselio u Bellingham, gdje je pohađao srednju školu. Nakon diplome je nastavio karijeru na radio-stanicama u Provou, Washingtonu i New Havenu. U tom periodu se oženio i rastao od svoje prve supruge. U to vrijeme je zapao u ozbiljne probleme s alkoholizmom i ovisnošću o narkoticima. Sredinom 1990-ih se riješio ovisnosti, a nakon toga zajedno sa drugom suprugom Taniom preobratio na mormonstvo.

Beck je s vremenom postao jedna od najpopularnijih i najuticajnijih ličnosti američke medijske scene, iako je široko podijelio američku javnost. Njegovi poklonici ga smatraju dosljednim braniteljem američkog Ustava i tradicionalnih vrijednosti od strane ekstremne ljevice; protivnici ga smatraju neodgovornim desnim populistom koji promovira teorije zavjere. Beck je 2016. izazvao veliku pažnju kao izuzetno žestoki kritičar Donalda Trumpa zbog koga je odustao od svoje dotadašnje podrške Republikanskoj stranci te podržao Hillary Clinton na izborima 2016. godine.

Krajem 2009. je zagrebačka Naklada Ljevak izdala Beckovu knjigu Božićni pulover u hrvatskom prijevodu.[2]

IzvoriUredi

  1. Steve Rabey (8. X 2009.). „Exploring Glenn Beck's beliefs”. GetReligion. http://www.getreligion.org/?p=19285. Pristupljeno 11. X 2010. 
  2. http://www.naklada-ljevak.hr/knjiga/show/id/3007 BOŽIĆNI PULOVER - Glenn Beck, na web-stranici Naklade Ljevak

Eksterni linkoviUredi

Multimedija