Glas Istre
Glas Istre Logo positive.svg
Tip dnevne novine
Format berliner
Vlasnik Albert Faggian
Izdavač Glas Istre novine d.o.o.
Glavni urednik Ranko Borovečki
Izvršni urednik Vesna Čamdžić
Tanja Štambuk
Leonid Slijepčević
Osnivanje 18. kolovoza 1943.
Jezik hrvatski
Sjedište Riva 10,
Pula, Hrvatska
Tiraž 22.000 primjeraka
ISSN 0017-0771
OCLC 751775903
Službeni website http://www.glasistre.hr/

Glas Istre su hrvatske dnevne novine — nezavisni dnevnik iz Pule koji izlazi od 1943. godine. Nastao je za vrijeme drugog svjetskog rata kao partizansko glasilo, te je prvi broj tiskan u okolici Crikvenice. Tijekom rata objavljeno je 35 brojeva u ilegalnim tiskarama koje su se selile od sjeverne Istre do Gorskog kotara.

Novina je tijekom dužeg razdoblja djelovala u sklopu riječkog Novog lista, a s vremenom se suradnja svela na razmjenu priloga i tekstova. U razdoblju od 1979. do 1991. glavni urednici Novog lista bili su i urednici Glasa Istre. Tijekom devedesetih pulski se Glas Istre osamostalio po pitanju uređivanja svih stranica novine i pripreme za tisak. Najveću nakladu (oko 28.000 primjeraka) postignuo je 1988. godine.

Sjedište Glasa Istre nalazi se u Puli, ima dopisništva u Rovinju, Poreču, Pazinu, Labinu, Trstu i Zagrebu. Tiska se u Novom listu u Rijeci.

Satirično humoristični prilog lista La Kost izlazi četvrtkom, srijedom Trezor, zatim prilozi Sport nedjeljom i Sport ponedjeljkom, subotom izlazi urbani političko-fenomenološki podlistak Zoom a petkom Istra plus, prilog s istarskim temama, reportažama i zanimljivostima. Prilog Automoto izlazi svakog utorka na osam stranica i čitateljima redovito priređuje vijesti, testove automobila/motocikala i ostale teme iz auto-moto industrije te domaćeg automoto sporta. Jednom mjesečno objavljuje prilog za djecu Ružmarin i prilog More.

Glavni uredniciUredi

Vanjske vezeUredi