George Herriman

George Joseph Herriman (22. august 1880 – 25. april 1944) bio je američki karikaturist i ilustrator, najpoznatiji kao autor stripa Krazy Kat (1913–1944), jednog od najuticajnijih ranih stripova.

George Herriman
Herriman (centar) i njegovi fanovi
RođenjeGeorge Joseph Herriman
22. august 1880. (1880-08-22)
New Orleans, Louisiana, SAD
Smrt25. april 1944. (dob: 63)
Los Angeles, Kalifornija, SAD
NacionalnostAmerikanac
Područje/akarikaturist
Znamenita djelaKrazy Kat

Herriman je rođen u New Orleansu u porodici mulatskih kreolskih roditelja, a odrastao je uLos Angeles. Nakon što je završio srednju školu 1897. zaposlio se u novinama kao ilustrator. Potom se prebacio na strip, koji je u to vrijeme bio još uvijek novi medij. Svoj najpoznatiji lik, Krazy Kat, je uveo u stripu The Dingbat Family. On je svoj vlastiti strip dobio 1913. godine i privukao pažnju poetskim dijalozima, neobičnim pozadinama i eksperimentiranjem sa izgledom stranica.

Herriman je najveći dio života proveo u Los Angelesu, ali je često putovao po Navajo pustinjama na Jugozapadu SAD gdje su ga posebno privlačili Dolina spomenika i Začarana Mesa, te je upravo okrug Coconino u Arizoni učinio mjesto radnjem Krazy Kata, te često koristio Navajo i meksikanske motive u pozadini. Iako nije uživao popularnost, izdavač William Randolph Hearst je bio njegov poklonik te mu je osigurao doživotni ugovor sa svojom kompanijom King Features Syndicate, a samim time i lagodan život. Kada je Herriman umro 1944. godine, iza sebe je ostavio nezavršene stripove za sljedećih tjedan dana izlaženja.

IzvoriUredi

Vanjske vezeUredi