Gatuzo je rock bend sa trenutnim prebivalištem u Zagrebu.

Gatuzo
Muzički rad
Period aktivnosti2004. - sadašnjost
Mjesto osnivanjaZagreb
Žanreksplozivni rock, rock, rock/blues, blues, garage,...
Članovi
Trenutni članoviDamir Trkulja-Šiljo
Goran Martinjak
Ostalo
NagradePorin 2008. - Najbolji album alternativne rock glazbe
Status 2008. - Najperspektivniji mladi rock bend
Službene stranicewww.gatuzo.com.hr
https://hr- hr.facebook.com/gatuzo.zagreb
www.myspace.com/gatuzohr

Članovi uredi

Bend je nastao 2004. godine u Zagrebu. Sastav čine:

  • Damir Trkulja - Šiljo (vokal, gitara)
  • Goran Martinjak (bubanj)


Povijest sastava uredi

Gatuzo je dinamičan zagrebački rock dvojac (Damir Trkulja Šiljo - gitara i vokal, Goran Martinjak - bubanj). U današnjoj minimalističkoj postavi rade od početka 2004. godine. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.

Gatuzo krajem 2005. snima i objavljuje svoj prvi ozbiljan studijski upper low-fi materijal ("Temelji") za diskografsku agenciju Spona iz Zagreba, a sredinom 2007. godine potpisuje diskografski ugovor s Dancing Bearom.

U 11. mjesecu 2007. izlazi im album Noge/ruke/glave za koji su nagrađeni nagradom Status 2007. HGU-a za najbolji mladi rock bend, te Porinom za najbolji alternativni rock album 2007. godine.

Krajem 2009. godine, Gatuzo izdaje svoj drugi album pod nazivom "!", za kojeg je dobio izvrsne kritike od renomiranih kritičara ("Konačna presuda! Gatuzo su predvodnici nove rock generacije" - muzika.hr, "Tragom Strokesa i Libertinesa" - A. Dragaš ...).

Krajem 2012. godine mijenjaju diskografsku kuću i prelaze u Croatia Records, gdje snimaju novi singl ("Oni govore") kojim najavljuju svoj treći studijski album. Album bi trebao izaći na jesen, a dečki tvrde da će to biti njihovo najzrelije izdanje do sada.

Danas energični dvojac iza sebe ima na stotine odsviranih koncerata, kako u svim važnijim klubovima, tako i na renomiranim festivalima diljem Hrvatske i Slovenije uključujući i INmusic festival, Terraneo, Rokaj fest, Rock Otočec, Harteru, Grand rock festival, itd...

Diskografija uredi

Vanjske poveznice uredi