Freddy Quinn, rođen kao Franz Eugen Helmut Manfred Nidl (Niederfladnitz, 27. rujna 1931.) je austrijski pjevač i glumac čija je popularnost u njemačkom govornom području porasla krajem pedesetih i šezdesetih godina.

Quinn je rođen u Donjoj Austriji, a odrastao je u Beču. Kao dijete, živio je u Morgantownu, WV, sa svojim ocem, ali se vrlo brzo vratio k majci, novinarki Edith Henriette Nidl, u Beč. Na kraju Drugog svjetskog rata, u sklopu izbjegličke grupe, Freddy je naišao na američke trupe u Češkoj. Zbog njegovog tečnog engleskog, četrnaestogodišnjak se uspješno pretvarao da je Amerikanac. U svibnju 1945. godine je vojnim prijevozom poslan u Sjedinjene Države; na otoku Ellis, saznao je da je njegov otac poginuo u prometnoj nesreći još 1943. godine. Quinn je odmah vraćen u Europu gdje je, prije nego se vratio majci u Beču, čitavu godinu boravio u dječjem domu u Antwerpenu, gdje je naučio francuski i nizozemski jezik.

Njegov muzički talent otkriven je u St. Pauliju, a prvi ugovor ponuđen mu je 1954. godine. Njegov pseudonim, Freddy Quinn, inspiriran je irskim porijeklom njegova oca, Johanna Quinna. Dvije godine kasnije, Quinn je predstavljao Zapadnu Njemačku na Eurosongu 1956. godine s atipičnom pjesmom "So geht das jede Nacht", o promiskuitetnoj djevojci koja izlazi s mnogo muškaraca. Quinn nije pobijedio, a kako rezultati glasovanja za 1956. godinu nisu nikada objavljeni, njegov točan plasman ostaje nepoznat.

Većina njegovih drugih pjesama govori o Hamburgu (gdje danas i živi), beskrajnom moru i usamljenom životu u dalekim zemljama. Njegov prvi hit je bio "Heimweh", koji je dobio zlatni certifikat. Drugi hitovi, koje je pjevao pod imenom Freddy, bili su "Die Gitarre und das Meer" (1959.), "Unter fremden Sternen" (1959.), "Irgendwann gibt's ein Wiedersehn" (1960.), "La Paloma" (1961.) i "Junge, komm bald vieder" (1963.). Njegova popularnost trajala je i u 70-im godinama te je Quinn nastavio nastupati i u tom periodu.

Startajući krajem 1950-ih, Quinn je također glumio u nekoliko filmova, u kojima je često ima ulogu usamljenog pomorca. Quinn je takođe postao uspešan cirkuski izvođač koji je zapanjio televizijsku publiku kao šetač na žici, izvodeći svoje točke uživo i bez sigurnosne mreže. Još jednom prilikom, također na televiziji, jahao je na lavu unutar cirkuznog kaveza, dok je lav balansirao na pokretnoj površini.