Frauen sind doch bessere Diplomaten

Frauen sind doch bessere Diplomaten (sh. Žene su bolji diplomati) je njemačka filmska komedija snimljena 1941. u režiji Georga Jacobyja, najpoznatija kao prvi njemački cjelovečernji film u boji.

Frauen sind doch bessere Diplomaten
RežijaGeorg Jacoby
ProducentMax Pfeiffer
ScenarioKarl Georg Külb,
Gustav Kampendonk
Uloge
MuzikaFranz Grothe
FotografijaKonstantin Irmen-Tschet,
Alexander von Lagorio
MontažaErich Kobler, Margarete Noell
Datum(i) premijere
31. 10. 1941 (1941-10-31)
Trajanje89 min.
ZemljaTreći Reich Njemačka
Jeziknjemački
Budžet2,4 mil. RM
Bruto prihod7,9 mil. RM

Radnja je smještena u Njemačku za vrijeme burnih revolucionarnih zbivanja 1848. godine, a protagonistica, koju tumači Marika Rökk, je lijepa plesačica koja nastoji spriječiti zatvaranje lokalnog kazina.

Frauen je nastao kao dio nastojanja nacističkog ministra propagande Josepha Goebbelsa da se njemačkoj publici pruži što potpunija alternativa hollywoodskim filmovima. Goebbels je pri tome bio posebno zabrinut zbog hollywoodskih filmova u boji koji su koristili tehniku Technicolor, te je inzistirao da se koristi tehnika Agfacolor koja je nezavisno razvijena u Njemačkoj 1930-ih. Snimanje je počelo u julu 1939. godine, neposredno pred izbijanje drugog svjetskog rata te se odužilo, velikim dijelom zbog nesnalaženja i velikih problema koje je pred autore postavljala nova tehnologija. Dodatni problem je predstavljao bijeg češkog glumca Karela Štepaneka u London, zbog čega su se morale nadosnimiti sve njegove scene. Snimanje se tako odužilo, a tokom njega su se Rökk i Jacoby vjenčali. Kada je dovršen, predstavljao jedan od najskupljih filmova napravljenih u Trećem rajhu, ali je brzo stekao veliku gledanost te postao jedan od najpopularnijih i komercijalno najuspješnijih filmova svog doba.

Uloge uredi

Vanjske veze uredi