Flor salvaje (doslovno: "Divlji cvet") je kolumbijsko-američka telenovela, produkcijske kuće Telemundo, snimana tokom 2011. i 2012.[1][2]

Flor Salvaje
ScenarioLaura Restrepo
adaptacija: Perla Farías
RežijaAgustin Restrepo
NastupajuMónica Spear
Tony Dalton
Jose Luis Resendez
Roberto Manrique
Norkys Batista
Pedro Palacio
Carolina Gaitán
Maria Elisa Camargo
Gregorio Pernia
Juan Pablo Raba
Geraldine Zivic
Uvodna temaÓyeme (izvodi: Marcos Flores)
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
 Kolumbija
Jezik/cišpanski
Broj epizoda150
Produkcija
Producent(i)Hugo León Ferrer
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo.
Originalno prikazivanje2. august 20115. mart 2012.

Sinopsis uredi

Amanda Monteverde dolazi u selo poznato po nalazištima nafte, noseći sa sobom nesreću i veliku odgovornost na leđima. Tek što je postala žena, brine se za svoje tri sestre, koje je otac napustio posle tragične smrti njihove majke i brata.

U očajničkom nastojanju da prebrodi glad i bedu, Amanda dolazi u bar Las 4P, tražeći da je zaposle kao „ženu za utehu“, jednu od mnogih žena koje služe za zadovoljstvo muškarcima iz okruga. Upravo na ovom mestu Amanda će početi da sazreva, tražiće svoju budućnost i sreću. Uz pomoć Sare, vlasnice bara Las 4P, Amanda se od bedne i neuredne devojke transformiše u ženu koja izaziva uzdahe muškaraca, a kao sve „žene za utehu“ dobija novo ime: Divlji Cvet.

Njen život obeležiće tri muškarca: Sakramento, čovek koji će joj biti prijatelj i zaštitnik, Pablo koji će u njenom životu predstavljati ludost i strast i Don Rafael, koji će pokušati da bude njen vlasnik, koji će je posedovati. Na dan kada počne da radi u baru, uprkos tome što je izabrala da pruža utehu svim momcima, Amanda će biti obeležena kao žena jednog čoveka - Don Rafaela, moćnog i surovog tiranina, koji odlučuje da će Divlji Cvet biti samo njegov.

Ipak, to ekskluzivno pravo na posedovanje podrazumeva samo telo, budući da je Amanda svoje srce rezervisala za nekoga ko će joj pomoći da otkrije ljubav, a taj neko biće Pablo, prvi mladić koji će je naterati da oseti ludu, nekontrolisanu strast, i zbog koga će biti spremna da ostavi sve. Tokom bure osećanja koju Amanda proživljava, Sakramento će sve vreme biti uz nju, kao prijatelj i brat, kao bezuslovna podrška, ali i čovek koji je voli uprkos svemu.

Amanda će promeniti mnogo lica, od kojih istovremeno nijedno neće biti njeno i shvatiće da sreća nije koračanje putem kojim su druge žene već prošle. Njena sreća biće u krčenju sopstvenog puta i u spoznaji da će jedino ona moći da ispiše stranice svoje priče.

Uloge uredi

Glumac: Uloga:
Monika Spir Amanda Monteverde
Toni Dalton Rafael Urijeta
Hose Luis Resendes Pablo Agilar
Roberto Manrike Sakramento
Marija Elisa Kamargo Katalina Larasabal de Urijeta
Gregorio Pernija Marijano
Đeraldin Sivik Mina
Norkis Batista Sara
Anheline Monkajo Korekaminos
Indira Serano Olgita
Karolina Gajtan Alisija
Klaudija la Gata Klara
Vivijana Korales Rosio
Pedro Palasio Piruetas
Francisko Bolivar Dudi
Hose Luis Paniagua Don Rajmundo Rohas
Laura Tores Susana Monteverde
Susana Rohas Ana Monteverde
Sara Kintero Beba
Huan Pablo Raba Emilijano Monteverde
Hulio Ečeveri Abelardo Monteverde
Linda Lusija Kaljehos Kalsones
Marta Kalderon Donja Brihida Rohas

Napomene i reference uredi

Vanjske veze uredi