Flaming Star

filmski poster
Režija Don Siegel
Producent David Weisbart
Scenario Clair Huffaker
Nunnally Johnson
Predložak Flaming Lance; autor:
Clair Huffaker
Uloge Elvis Presley
Barbara Eden
Dolores del Río
Muzika Cyril J. Mockridge
Fotografija Charles G. Clarke
Montaža Hugh S. Fowler
Distribucija 20th Century Fox
Datum(i) premijere
20. decembar 1960 (1960-12-20)
Trajanje 92 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 1,7 mil. $[1]
Bruto prihod 2 mil. $ (SAD i Kanada)[2]

Flaming Star (sh. Plamteća zvijezda) je američki vestern film snimljen 1960. u režiji Dona Siegela, poznat po tome što se smatra najboljim glumačkim nastupom u filmografiji Elvisa Presleya.

Temelji se na romanu Flaming Lance Claira Huffakera, koji je zajedno sa Nunallyjem Johnsonom napisao i scenario. Radnja je smještena u Teksas u 19. vijeku, a Presley tumači protagonista - mladića koji je odrastao na farmi kao sin bijelca i Kiowa Indijanke, ali koga eskalirajući i sve krvaviji sukob između naseljenika i Indijanaca tjera da shvati kako, zapravo, ne pripada nijednom od dva svijeta.

Iako Presley u filmu izvodi dvije pjesme, riječ je o jednom od žanrovski najatipičnijih ostvarenja njegove karijere, prije svega zbog čvrsto dramskog karaktera, "ozbiljne" i u tadašnjem američkom društvu prilično aktualne teme rasizma, ali i nedostatka konvencionalnog hepi enda. Flaming Star je usprkos toga imao komercijalni uspjeh, ali nedovoljan za kriterije tadašnjeg Presleyevog menadžera Toma Parkera, koji je odlučio da će njegov klijent ubuduće nastupati jedino u mjuziklima i komedijama.

UlogeUredi

IzvoriUredi

  1. Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1. p. 252
  2. Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1. p228. Prema navodima distributera.

Vanjske vezeUredi

Filmske recenzije
DVD recenzije