Flaming Star (sh. Plamteća zvijezda) je američki vestern film snimljen 1960. u režiji Dona Siegela, poznat po tome što se smatra najboljim glumačkim nastupom u filmografiji Elvisa Presleya.

Flaming Star
filmski poster
RežijaDon Siegel
ProducentDavid Weisbart
ScenarioClair Huffaker
Nunnally Johnson
PredložakFlaming Lance; autor:
Clair Huffaker
UlogeElvis Presley
Barbara Eden
Dolores del Río
MuzikaCyril J. Mockridge
FotografijaCharles G. Clarke
MontažaHugh S. Fowler
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
20. 12. 1960 (1960-12-20)
Trajanje92 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet1,7 mil. $[1]
Bruto prihod2 mil. $ (SAD i Kanada)[2]

Temelji se na romanu Flaming Lance Claira Huffakera, koji je zajedno sa Nunallyjem Johnsonom napisao i scenario. Radnja je smještena u Teksas u 19. vijeku, a Presley tumači protagonista - mladića koji je odrastao na farmi kao sin bijelca i Kiowa Indijanke, ali koga eskalirajući i sve krvaviji sukob između naseljenika i Indijanaca tjera da shvati kako, zapravo, ne pripada nijednom od dva svijeta.

Iako Presley u filmu izvodi dvije pjesme, riječ je o jednom od žanrovski najatipičnijih ostvarenja njegove karijere, prije svega zbog čvrsto dramskog karaktera, "ozbiljne" i u tadašnjem američkom društvu prilično aktualne teme rasizma, ali i nedostatka konvencionalnog hepi enda. Flaming Star je usprkos toga imao komercijalni uspjeh, ali nedovoljan za kriterije tadašnjeg Presleyevog menadžera Toma Parkera, koji je odlučio da će njegov klijent ubuduće nastupati jedino u mjuziklima i komedijama.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1. p. 252
  2. Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1. p228. Prema navodima distributera.

Vanjske veze uredi

Filmske recenzije
DVD recenzije