DC (Detective Constable) Finlay Mansell je fiktivni lik iz britanske krimi serije Whitechapel kojeg glumi Ben Bishop. Mansell je jedan od članova Chandlerova tima koji se Odjelu priključuje u drugoj sezoni kao zamjena za Fitzgeralda.

DC Finlay Mansell
Lik iz serijala Whitechapel

Finlay Mansell tijekom treće sezone serije
Debi "Part One"
Odlazak "Case Three (Part 2)"
Portratirao/la Ben Bishop
Detalji
Zanimanje istražitelj
Titula Detective Constable (DC)
Partner razveden
Prebivalište Engleska London, Engleska
Državljanstvo Ujedinjeno Kraljevstvo britansko

Biografija uredi

Nakon što Fitzgerald biva degradiran tijekom slučaja Trbosjek, Mansell se pridružuje timu kao novi DC u drugoj sezoni. Već je otprije poznavao McCormacka, tako da mu nije trebalo previše vremena da se prilagodi. Ipak, Mansell je isprva ostavio dojam zabušanta koji ne shvaća svoj posao najozbiljnije, ali ispostavilo se kako je sposoban istražitelj. Često je zbijao šale, ali se svakom zadatku posvećivao bez pogovora. Tijekom slučaja Kray, Mansell je dobio prijeteći poklon pred vrata od plaćenika Krayjevih kao upozorenje da se ostavi slučaja, ali je prošao bez daljnjih posljedica (za razliku od Kenta i Chandlera). Ipak, tijekom cijelog slučaja najteže je podnio McCormackovo samoubojstvo. Kada je došao u njegovu kuću i vidio ga kako se objesio, od bijesa i tuge je razbio plastičnu stolicu u njegovom vrtu. Ipak, njegov doprinos slučaju pomogao je da se Krayjevi na kraju uhite.

Tijekom treće sezone saznajemo više o Mansellovom karakteru i privatnom životu. Kada Megan Riley mijenja McCormacka u timu, Mansell postaje njezin neslužbeni partner i završava kao Buchanov pomoćnik u podrumskoj arhivi. Otkriva se kako se u trećoj sezoni oženio, ali kako je nakon vrlo kratkog vremena počeo varati svoju suprugu jer mu je brak bio previše jednoličan i dosadan. Prilikom tih afera, ali i u braku, često je koristio španjolsku muhu, navodni afrodizijak za kojeg se kasnije ispostavlja da je otrov kantaridin. Taj podatak pokazao se izrazito bitnim za daljnji tijek slučaja i otkrivanje ubojice. Također, tijekom potrage za ubojicom, Mansell je, kamufliran, pokušao zavesti djevojku u klubu u kojem je tim bio na zadatku, što je izazvalo bijes kod Chandlera i Megan, koja ga je i pljusnula. U trećoj epizodi, Mansell je radio s Kentom i posjetio jednu navodno ukletu kuću, mjesto gdje je sumnjivac zaklao svoju obitelj, koja ga je toliko isprepadala da se kasnije jedva vratio. Prilikom povratka, pronašli su odbjeglog luđaka za kojeg se ispostavilo kako nije ubojica i odgledali su s njim film London After Midnight. Na kraju filma, Mansell je rekao da moraju ići i da mu se sviđa film, na što mu je odbjegli luđak povjerio svoju kopiju filma na čuvanje. Taj film zapravo je izgubljen, ali je u seriji prikazano kako on posjeduje posljednju kopiju. Na kraju sezone otkriva se kako se razveo te je zbog toga organizirao proslavu u uredu.

Početkom četvrte sezone, Mansell prohoda s Kentovom sestrom, Ericom. Doista se zaljubio i izgleda kako je odlučio promijeniti svoje ponašanje, ali Kent je izrazito nezadovoljan tom vezom što stvara probleme u odjelu. Njih se dvojica redovito prepiru, a Kent pokušava prekinuti tu vezu. Kada Kentu, lažima, konačno uspije, Mansell, shrvan, odlazi na vrh postaje i planira skočiti. Kada dođe Megan, objasni joj kako ni u čemu ne vidi smisla jer, iako se potpuno promijenio (nije varalo ni muljao), Erica ga ne voli. Megan ga uspijeva utješiti, nakon čega ode s njom i kaže, potpuno izgubljen, da ipak ne bi ništa učinio. Kada sazna što je Kent učinio, nakon što to ovaj ispravi, odvali ga šakom u uredu, nakon čega se njihov odnos poboljša. Također, tokom sezone, Mansell je redovito dobivao neobične pozive koji su ostali nerazjašnjeni.