Fanny (film, 1932)

(Preusmjereno sa stranice Fanny (1932 film))

Fanny je francuski crno-bijeli snimljen 1932. u režiji Marca Allégreta. Predstavlja adaptaciju istoimenog kazališnog komada Marcela Pagnola, drugog iz njegove Marsejske trilogije, odnosno nastavak filma Marius snimljenog prethodne godine. koji je napisao scenarij, a po žanru je kombinacija drame i romantične komedije. Radnja je smještena u Marseille, odnosno u bar koji vodi César Olivier (koga glumi Raimu) i u kome navraća cijeli niz živopisnih likova. Naslovna protagonistica, koju tumači Orane Demazis, je ribareva kćer koja je ostala trudna sa Césarovim sinom Mariusom (čiji lik tumači Pierre Fresnay), a koji je otišao ploviti po svijetu, a zbog čega se ona, da bi sakrila sramota, udaje za bogatog ali starog trgovca.

Fanny
RežijaMarc Allégret
ProducentPierre Braunberger
Roger Richebé
ScenarioMarcel Pagnol
PredložakFanny; autor:
Marcel Pagnol
UlogeRaimu
Orane Demazis
Pierre Fresnay
MuzikaVincent Scotto
Georges Sellers
FotografijaNicolas Toporkoff
Roger Hubert
George Benedict
André Dantan
MontažaJean Mamy
DistribucijaMediterranean Film Company
Datum(i) premijere
28. 10. 1932 (1932-10-28)
[1]
Trajanje104 min.
Zemlja Francuska
Jezikfrancuski
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Marius César

Kao i prethodni film, i Fanny je doživio ogroman uspjeh te se danas smatra jednim od klasika francuske međuratne kinematografije. Godine 1936. je snimljen i treći film pod naslovom César.

Fanny je nekoliko puta bio adaptiran u remakeove, bilo u Francuskoj, bilo u drugim zemljama kao što su SAD, Japan i Njemačka.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. „Fanny”. Bifi.fr. Pristupljeno 2. XI 2012. 

Vanjske veze uredi