Erevej (Erreway) je argentinska pop-rok grupa. Nastali su 2002. godine, za vreme snimanja serije Buntovnici (Rebelde Way). Grupa je najpre bila kvartet, koji su činili Kamila Bordonaba, Luisana Lopilato, Benhamin Rohas i Felipe Kolombo. Međutim, Lopilato je 2005. napustila bend, tako da je Erevej sada trio.

Erevej
Podaci
MestoArgentina
Žanrpop, rok
Aktivni period2002. -
Izdavačka kućaYair Dorii International
Članovi
Benhamin Rohas
Kamila Bordonaba
Felipe Kolombo
Luisana Lopilato (2002-2005)
Diskografija
Memoria
(2004.)
El Disco de Rebelde Way
(2006.)
Vuelvo
(2007.)

Pre benda uredi

Bordonaba, Lopilato, Rohas i Kolombo upoznali su se devedesetih godina, kada su zajedno glumili u Malim Anđelima (Chiquititas). To je bilo nešto kao Brodvej u Latinskoj Americi. Mali Anđeli su završili svoju epohu 2001. godine.

Kamila Bordonaba (šp. Camila Bordonaba) rođena je 4. septembra 1984. u Palomaru u Argentini. Već sa četiri godine nastupala je u muzičkom programu Cantañitas, a 1995. priključila se Malim Anđelima u ulogama Pato i Kamile Bustiljo.

Luisana Lopilato (šp. Luisana Loreley Lopilato de la Torre) rođena je 18. maja 1987. u Buenos Ajresu u Argentini. Kao devojčica, snimila je nekoliko reklama. To joj se dopalo, pa se priključila Malim Anđelima u ulozi Luisane Mase.

Benhamin Rohas (šp. Benjamín Rojas Pessi) rođen je 16. aprila 1985. u La Plati u Argentini. Još kao dete pokazao je sklonost prema glumi i muzici, pa se priključio „Malim Anđelima“ kao Bautista Arse. Svira gitaru.

Felipe Kolombo (šp. Felipe Colombo Eguía) rođen je 8. januara 1983. u Meksiko Sitiju u Meksiku. Prvu značajniju ulogu imao je 1992. godine, u seriji „Deda i ja" (El Abuelo y Yo). Igrao je i u meksičkim Malim Anđelima, a od 1998. u argentinskim kao Felipe Mehija.

Četvorka uredi

Njihov prvi album Señales (znaci) izašao je 2002. godine. Prodat je u milion primeraka širom sveta. Singlovi sa ovog albuma, Sweet Baby, Bonita de Más, Inmortal, Amor de Engaño i Será Porque Te Quero su svi bili hitovi broj jedan u Latinskoj Americi i Španiji.

Drugi album Tiempo (vreme) izašao je 11. aprila 2003. Prodat je u dvostruko više nego prvi album. Hitovi sa ovog albuma bili su Tiempo, Será de Dios, Para Cosas Buenas, Que Estés, Te Soñé, Dije Adios, Vas A Salvarte. Grupa postaje sve popularnija i popularnija. Muzika sa ovog albuma korišćena je za drugu sezonu serije Buntovnici, pogotovo balade No Estés Seguro, Dije Adiós i Será De Dios, koje su korišćene za ljubavne scene.

Te godine, grupa kreće na svoju drugu turneju, nazvanu Tour 2003. Održali su koncerte u celoj Latinskoj Americi, Španiji i Izraelu, plus turneja samo po Argentini. U Argentini, obišli su gradove La Plata, Mar del Plata i mnoge druge, a argentinsku turneju završili su u Buenos Ajresu, kao i prošle godine, u pozorištu „Grand Reks“. Iste godine, izašlo je i DVD izdanje sa snimkom koncerta u Izraelu.

Serija „Buntovnici“ završila se krajem 2003. godine, ali to ne znači da je grupa stala sa radom. Oni su snimili treći album, Memoria (sećanje). Sem naslovne pesme, veliki hit je bila i pesma Que se Siente (šta se oseća). Album je prodat u 500 000 primeraka samo u Južnoj Americi. Numere sa ovog albuma iskorišćene su za film Erevej: 4 puta.

Buntovnici uredi

Producentkinja Kris Morena je 2002. godine organizovala kasting za seriju Buntovnici. Prijavilo se mnogo mladih glumaca, ali su Bordonaba, Lopilato, Rohas i Kolombo imali najviše sreće. Zaigrali su glavnu četvorku - Bordonaba Maricu, Lopilato Miju, Rohas Pabla, a Kolombo Manuela. Zajedno sa serijom, stvorena je i grupa Erevej. I grupa i serija uživali su veliku popularnost u celoj Latinskoj Americi, Španiji, Izraelu i mnogim drugim zemljama. U Srbiji, mogli smo je gledati na kanalu B92, koji ju je ukinuo, nadamo se privremeno.

Film uredi

Erevej: 4 puta (4 Caminos) premijerno je prikazan u junu 2004. Film je snimljen kao oproštaj članova grupe od Marice, Mije, Pabla i Manuela - uloga koji su ih toliko proslavile. Film prati događaje grupe tokom turneje.

Manuel, Marica, Mia i Pablo su završili Elite Way School i razišli se svako na svoju stranu. Sastaju se zarad zajedničke turneje po celoj zemlji. Na tom putu, dešavaju im se razne avanture i dogodovštine.

Iako su kritičari film opisali kao „tipičan kraj“ i nisu mnogo hvalili film, kod publike, on je bio apsolutni hit. U Argentini, premijera filma je bila 1. jula 2004. godine, a u Izraelu nekoliko dana kasnije.

Ponovo zajedno uredi

Bordonaba i Kolombo su 2006. posetili Španiju, gde su promovisali kompilaciju hitova grupe, El Disco de Rebelde Way. Njihova poseta Španiji izazvala je žive polemike u javnosti, jer je to možda značilo da se grupa ponovo okuplja.

Sredinom 2007. godine, Bordonaba, Rohas i Kolombo su objavili da se okupljaju da bi snimili novi disk, kao i da bi održali novu turneju u Španiji. U julu 2007. su nastupili na festivalima Sunny Happy Day, gde su izveli svoje pesme Memoria, Sweet Baby i Será de Dios.

Sa Lopilato su u svakodnevnom kontaktu. Ona je rekla da ona uopšte nije planirana na ovoj turneji. „Ja uopšte nisam planirana na ovoj turneji. Producentska kuća grupe je turneju isplanirala za troje članova - Kamilu, Benhamina i Felipea. Mene nisu uključili“, kaže ona.

Iako je nova turneja najavljena za septembar 2007, grupa je turneju otkazala, rekavši da želi da najpre završi novi album, Vuelvo, kako bi za turneju imali novog materijala, kao i da publici treba dati vremena da se upozna sa novim pesmama. Ipak, kruže glasine da je došlo do neslaganja između troje članova grupe. Navodno, Kolombo se posvađao sa Bordonabom i Rohasom, mada to verovatno nije tačno. Krajem 2007. godine, Rohas je dao ekspluzivan intervju, u kome je rekao da grupa i dalje postoji: „Tačno je da smo probili sve rokove za izdavanje albuma, ali to je jer smo bili zauzeti svojim glumačkim projektima, a želimo najbolji mogući album. I dalje radimo na njemu, jer želimo samo najbolje za naše obožavaoce“.

Privatan život uredi

Pre „Buntovnika“, Lopilato i Kolombo su bili u vezi koja je trajala pet godina. Rekli su da su raskinuli pred sam početak snimanja serije. „Kada sam saznala da glumimo ljubavni par, želela sam da odustanem od uloge. Roditelji su mi savetovali da to ne činim. Danas sam im mnogo zahvalna na tome“, kaže Lopilato o tome, dodajući da Erevej nije napustila zbog Felipea. Ipak, 2003. godine u argentinskoj javnosti pojavio se snimak u kome se vidi kako Lopilato i Kolombo vode ljubav. Snimak je nastao bez njihove dozvole, u hotelu u Izraelu. Lopilato je kasnije izjavila da su i dalje bili zajedno, ali da su rekli medijima da su raskinuli jer je njihova veza samo njihova stvar. Lopilato je za ovaj snimak dobila otštetu od tri miliona dolara za duševni bol, ali taj snimak je definitivno stavio tačku na njihovu vezu.

Bordonaba i Rohas su se zabavljali za vreme serija "Mali Anđeli" i "Buntovnici", a vezu su prekinuli kada se serija završila. Rohas je jednom prilikom rekao da je Bordonaba bila njegova prva ljubav, prva devojka koju je poljubio. Danas je opisuje kao velikog prijatelja.

Kolombo ima novu (za sada nepoznatu) devojku, tako da tračevi da se sada zabavlja sa Bordonabom padaju u vodu. „Kamila i ja smo kao brat i sestra, njoj mogu sve da kažem“, kaže on o Bordonabi. Jednom prilikom, njih dvoje su izjavili: „Probali smo da budemo zajedno, ali to nije išlo, shvatili smo da su odnosi među nama bratski“.

Rohas je bio u vezi sa manekenkom Marijom del Sijero.

Lopilato je do nedavno bila u vezi sa glumcem Marijanom Martinesom, a posle se zabavljala sa teniserom Huanom Monakom. Trenutno je u vezi sa Majklom Bubleom.

Za vreme snimanja serije „Buntovnici“ i filma „Erevej: 4 puta“, mediji su širili glasine da su Bordonaba i Lopilato u svađi. „To nije istina. Kamila i ja ne bežimo jedna od druge kada se sretnemo. Nas dve nismo u svađi. To novinari samo koriste naš publicitet da bi brže prodali svoje novine“, rekla je Lopilato o ovome.

Nedavno je jedan tabloid napisao da se ljubav između Rohasa i Bordonabe „obnovila“. U članku se navodi da se „ovih dana, zbog turneje grupe, jako često viđaju i puno su zajedno, tako da su se ponovo zbližili, a, kao što svi znaju, prva ljubav zaborava nema“. Nijedno od njih dvoje nije komentarisalo ove tračeve.

Diskografija uredi

Singlovi uredi

CD izdanja uredi