Enigmatska udruga Orahovica

Enigmatska udruga Orahovica (kratica EUO), enigmatsko društvo iz Orahovice (Hrvatska), osnovano 6. VIII. 2005. godine, sa sjedištem u mjesnom šahovskom klubu.

Osnivači EUO-a, 6. VIII. 2005.

Članstvo uredi

U trenutku osnivanja imalo je 20-ak, a koncem 2006. godine 40-ak članova i nekoliko počasnih (gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, načelnik općine Zdenci Mato Barukčić, glavni urednici "Kvizorame" Boris Nazansky i "Feniksa" Pero Galogaža). Najviše je članova iz Orahovice, ali ih ima i iz Crnca, Črnkovaca, Donjeg Miholjca, Duge Međe, Duzluka, Feričanaca, Osijeka, Požege, Slatine, Virovitice te Orašja u BiH.

Planovi uredi

Prema usvojenom planu rada EUO će razvi(ja)ti žive enigmatske aktivnosti u Orahovici i okolici i omasoviti svoje članstvo, učestvovaće u svim enigmatskim manifestacijama u Hrvatskoj i u susjednim zemljama, objavljivaće svoj list i bilten, a za godinu 2006. planirana je i organizacija državnog prvenstva u sastavljanju i rješavanju zagonetaka.

Rukovodstvo uredi

Društvom rukovodi Izvršni odbor (IO) u sastavu: predsjednik Pavo Marko (bivši višegodišnji načelnik Općine Crnac), dopredsjednik Dragan Nekić, tajnik Stjepan Varaždinac (obojica aktivni sastavljači zagonetaka), rizničar Zvjezdan Grandić, članovi IO Josip Dubrović iz Osijeka, Miroslav Tot i Mario Vučković. Društvo ima i Nadzorni odbor (NO) u sastavu: Josip Molnar (predsjednik), Ivica Kramarić i Sandro Bartolić (članovi).

Aktivnosti uredi

Od datuma osnivanja do kraja 2006. godine EUO aktivno je učestvovao na svim važnijim takmičenjima u Hrvatskoj:

EUO želi privući što više mladih članova pa zato organizuje enigmatska takmičenja po školama na području Grada Orahovice i susjednih opština, a pobjednike tih takmičenja vodi na neko od enigmatskih takmičenja u Hrvatskoj.

 
Plakat za 22. SOZAH

22. SOZAH uredi

Od 27. do 29. oktobra 2006. EUO uspješno je organizovao 22. SOZAH u orahovačkom hotelu "Dukat".

Izdavaštvo uredi

  • EUO ima svoj amblem (vidi plakat!) kružnog obliku. U vanjskom kružnom prstenu piše naziv udruge, dok se u unutrašnjem krugu nalazi lik križaljke, a u njegovoj sredini četverostruko bijelo polje, u kome se u većem slovu "O" nalazi manje slovo "E", što je jednostavan rebus s rješenjem EUO ("E" u "O"). Amblem se nalazi i na žigu udruge, a za 22. SOZAH ga je Keramička industrija Orahovica (KIO) odštampala u većem broju primjeraka na bijeloj keramičkoj ploči veličine 20 x 25 cm. Iznad amblema pisalo je "22. SOZAH", a ispod njega "ORAHOVICA / 27.-29. listopada 2006."
  • Udruga je izradila i članske karte za redovne i počasne članove.
  • Za 22. SOZAH pripremljen je i prvi broj "Biltena" na 9 stranica formata A-4, kao i plakat koji je bio istaknut na više mjesta u gradu.