Empty Nest (TV serija)

Empty Nest
Nestlogo.jpg
Format sitcom
Kreator Susan Harris
Nastupaju Richard Mulligan
Dinah Manoff
Kristy McNichol
David Leisure
Park Overall
Paul Provenza
Lisa Rieffel
Marsha Warfield
Estelle Getty
Zemlja porijekla Sjedinjene Američke Države
Produkcija
Trajanje 25 minuta
Emitiranje
Originalni kanal NBC
Originalno prikazivanje 8.10. 1988. – 17.6. 1995.

Empty Nest je američki televizijski sitcom koji se emitirao na NBC-ju od 1988. do 1995. Serija je stvorena kao spin-off sitcoma The Golden Girls od strane njegove kreatorice i producentice Susan Harris. Prve tri sezone Empty Nest je bio izuzetno uspješan i među 10 najgledanijih emisija u SAD. Kao i The Golden Girls, producirala ju je The Walt Disney Company.

Radnja serije se odvijala u Miamiju, u kući uspješnog pedijatra dr. Harryja Westona (Richard Mulligan), čiji se život potpuno preokrenuo nakon smrti supruge. Njegove dvije odrasle kćeri - neurotična raspuštenica Carol (Dinah Manoff) i policajka Barbara (Kristy Mac Nicol) - mu dolaze praviti društvo. Uskoro se ispostavilo da je Westonova kuća tik do kuće u kojoj živjele glavne junakinje TV-serije The Golden Girls. U pretposljednjoj sezoni se pojavio lik treće Harryjeve kćeri Emily (Lisa Rieffel), a u posljednje dvije sezone je stalni član postave bila Estelle Getty, tumačeći lik Sophije Petrillo iz The Golden Girls.

Pored Harryja, stalni član postave je bio David Leisure kao Harryjev seksistički sudjed Charley i Park Overall kao bolničarka Laverne.

I sam spinoff, Empty Nest je potakao stvaranje vlastitog spinoffa pod nazivom Nurses, čije su junakinje bile bolničarke u Harryjevoj bolnici.

Serija je prvih nekoliko sezona bila izuzetno gledana, a Mulligan je za ulogu dr. Harryja Westona 1989. godine dobio svoj drugi Emmy u karijeri.

Vanjske vezeUredi