Elecmon (japanski: エレキモン) je Sisavac Digimon na Rookie levelu koji se kao sporedni lik pojavljuje u nekoliko sezona animea. Elecmonovo ime dolazi od engleskog izraza "electricity", što označava elektricitet. Elecmon Digivoluira iz Tsunomona, od kog zadržava elemente Sisavac Digimona. Elecmon je izrazito živahan i veseo, a od Tsunomona je zadržao sklonost prema šalama i psinama. Elecmon ima devet repova koje, tokom borbe, raširi kao paun kako bi prestrašio svoje protivnike.[1]

Elecmon
Elecmon
Elecmon
(エレキモン)
Osnovno
Anime(i)Digimon Adventure
Digimon Adventure 02
Digimon Data Squad
Digimon Adventure tri.
Premijerni nastup"DigiBaby Boom"
Posljednji nastup"Digimon ramen natjecanje!"
Glasove posudili Japan:
Yasuhiro Takato (Adventure)
Hiroaki Hirata (02)
nepoznat (Frontier, Data Squad)
 SAD:
Michael Sorich
(Adventure, Frontier)
Dave Mallow (Data Squad)
 Njemačka:
Dennis Schmidt-Foß (sve sezone)
Digivolucije
FreshPunimon
In-TrainingTsunomon
ChampionBlackGarurumon
UltraShadowWereGarurumon
MegaBlackMetalGarurumon
Profil
LevelRookie
TipData
SkupinaSisavac Digimon
AfilijacijaIzabrana djeca (Adventure)
Vanjske poveznice
Članak na Digimon Wikia

Pojavljivanja uredi

Anime uredi

Digimon Adventure uredi

 
Improvizirani dvoboj u potezanju užeta između Elecmona (lijevo) i Patamona (desno) u Gradu vječnog početka. T.K. (u sredini) kao moderator dvoboja.

Nakon što Devimon rascjepka Otok File, T.K. i Patamon završe u gradu koji izgleda kao velika dječja igraonica i sadrži puno jaja iz kojih se izliježu Digimoni. Ipak, iako izgleda napušteno, ubrzo se ispostavlja kako grad ima čuvara - malenog, ali žilavog Elecmona. On odmah napadne T.K.-ja misleći da su došli napasti Digimone, za koje se on brine. Rivalstvo koje je nastalo između Elecmona i Patamona razrješeno je improviziranim dvobojem u potezanju konopa između dva Digimona koje je vodio T.K. Iako je dvoboj bio napet, Patamon je uspio pobijediti.

Premoreni, Patamon i Elecmon se pomire i postaju prijatelji, na što se Elecmon ispriča zbog ranijeg ponašanja. Objasni im gdje se nalaze, što je Grad Vječnog Početka i kako funkcionira životni ciklus jednog Digimona. T.K. i Patamon ispričaju svoj dio priče, nakon čega ih Elecmon upozori kako je Devimon opasan protivnik, ali im ipak pruži podršku.

Nakon što su Gospodari tame zavladali Digitalnim svijetom i potpuno ga preuredili, uništivši tako i Grad vječnog početka, Elecmon je imao sreću te je preživio nove protivnike Izabrane djece. Na kraju, pridružio im se, na vrhu Spiralnog brijega, u borbi protiv Piedmona i njegovih Vilemona. Na kraju je bio dio grupne fotografije koju je napravio Andromon kao uspomena na sve pustolovine.

Digimon Adventure 02 uredi

Za razliku od prve sezone, Elecmon je u nastavku imao znatno manju ulogu. Prvi put je jedan Elecmon viđen kako bježi od Cara Digimona i njegova Tuskmona. Kada ga je ovaj uhvatio, dao ga je zatvoriti i kasnije mu dodao svoj Crni prsten te ga pustio da se bori s drugim Elecmonom u kružnoj areni dok on sve to gleda. Zajedno sa skupinom Mushroomona, Floramona i Deramona oslobodili su ih Cody Hida, Tentomon i Digmon. Jedna skupina mogla se vidjeti kako bježi iz naselja koje je uništio Kimeramon.

Kasnije, jedan Elecmon je viđen u društvu nekoliko Baby Digimona (Nyokimon, Pitimon, Poyomon i dva Punimona) kako se skriva u šumi u kojoj prolazi BlackWarGreymon. S obzirom da je Elecmon iz prve sezone bio čuvar Grada vječnog početka, u kojem se rađaju Baby Digimoni, vjerojatno se radi upravo o tom Elecmonu iz prve sezone.[2]

Još jedan Elecmon mogao se vidjeti kao partner neimenovanog Izabranog djeteta iz Francuske tako da je vjerojatno to taj isti Elecmon koji se kasnije mogao vidjeti tijekom borbe s MaloMyotismonom.[2]

Digimon Tamers uredi

U kratkom cameo nastupu, Elecmon se može vidjeti kao jedna od zaleđenih žrtava IceDevimona prije nego što se ovaj sukobi s Izabranom djecom.

Digimon Frontier uredi

Elecmon se u četvroj sezoni pojavljuje u nekoliko navrata, mada je njegova cjelokupna uloga u seriji jako mala. U cameo nastupima, Elecmoni se mogu vidjeti u selu pokraj Planine ShellNumemona, u Selu proroka i na Tržnici u Akibi.

Govornu ulogu imali su kao stanovnici Sela stanovnika Vatre koje su, nakon što se Takuya vratio, napali SkullSatamoni kako bi prikupili podatke za Lucemona. Elecmoni su, zajedno s ostalim Digimonima, bilu u bijegu i skrivanje, a kasnije su pokušali pomoći Izabranoj djeci koliko su mogli.

Digimon Data Squad uredi

Elecmon se pojavio kao jedan od divljih, odbjeglih Digimona u stvarnom svijetu i počeo izazivati probleme. Nakon što je vođa ulične bande Boomer (kojeg je Marcus pobijedio u tučnjavi) bio nestrpljiv na semaforu, Elecmon se pojavio na vrhu istog i počeo stvarati probleme. Ovaj Elecmon bio je nešto veći od uobičajenog i nije govorio. Dok DATS pokušava pronaći i spojiti Marcusa i Agumona, Elecmon se ponovo pojavi i ovaj put počinje napadati ljude, pri čemu jednu djevojčicu gotovo pregazi kamion, što spriječi Marcus. Svjestan da ne može sam protiv Elecmona, Marcus poziva Agumona, ali se sjeti kako su u svađi. Elecmon je ubrzo apsorbirao energiju iz starog TV tornja što mu je omogućilo da Digivoluira u BlackGarurumona i stvori još veće poteškoće.

Što se tiče cameo nastupa, nekoliko ozlijeđenih Elecmona mogu se vidjeti među Nyokimonima koje štiti Cherrymon, a jedan od njih je viđen kako pluta u staklenoj cijevi u sobi u kojoj je bila Thomasova sestra.

Digimon Xros Wars: The Young Hunters Who Leapt Through Time uredi

Elecmon se može vidjeti u dva kratka navrata. Prvi puta kao Digimon koji upadne u zamku što ju je postavila Airu Suzaki, a drugi puta kao jedan od Digimona u ramen restoranu kog vode Ogremon i Fugamon.

Digimon Adventure tri. uredi

Igre uredi

Digimon Adventure: Anode/Cathode Tamer uredi

Elecmon se pojavljuje kao protivnik koji se može pridobiti u regiji File Island—Left. On je Data Digimon koji se bori na kopnu.

Digimon Adventure 02: Tag Tamers uredi

Elecmon je voditelj D-Terminal Colosseuma, koji omogućava prijenos Digimona iz igre na D-Terminal. Kao protivnici, pojavljuju se u Kenovom dijelu regija Plume Cave, Machine Continent Overworld, i Machine Base. Elecmon Digivoluira iz Tsunomona u Tyrannomona s Digi-jajetom, a u DarkTyrannomona bez jajeta u linijama 38 i 41, a iz Tsunomona u Starmona sa i Shellmona bez u linijama 45 i 64, a iz Nyaromona u Veedramona sa i Tuskmona bez jajeta u liniji 7.

Digimon Tamers: Brave Tamer uredi

Elecmoni su neprijatelji u regiji Crevasse of Two Nails. Karta s njegovim likom nosi ime PF Controller. To je karta drugog ranga koja sprečava promjenu kontrolnih dugmeta na električnim spojkama.

Digimon World uredi

Elecmon se nalazi u regiji Gear Savanna, pored ulaza u Factorial Town. Prije nego se pridruži gradu, tri puta šokira igrača i Digimonu mu oduzme velik dio HP-a. Također, kada partner umre, igrač može dobiti Punimona iz Digi-jaja. On će dalje Digivoluirati u Tsunomona, a dalje u Elecmona ili Penguinmon, ovisno o tome kako se igrač brine o njemu. Daljnje Digivolucije su Leomon, Angemon, Kokatorimon i Bakemon.

Digimon World 2 uredi

Elecmon je jedan od protivnika u igri, a dalje može Digivoluirati u Tyrannomona, Flarerizamona ili Monochromona, ovisno o DP-u.

Digimon World 3 uredi

Elecmon je dostupan samo kao Bijela Rookie karta sa statistikama 2/1. Također, on je Digimon koji igrača nauči tehniku Thunder Tolerance.

Digimon World Championship uredi

Elecmon Digivoluira iz Tsunomona, a dalje može Digivoluirati u Centarumona s 4 borbe, Kyubimona s 20 Beast AP-a, Thundermona s 20 Machine AP-a ili RedVegiemona uz protek vremena.

Digital Monster D-Project uredi

Elecmon Digivoluira iz Nyaromona, a dalje Digivoluira u RedVegiemona. Mummymon u Area 4 će se, nakon što ga igrač pobijedi, pretvoriti u Elecmona; nakon završetka igre, taj će Elecmon Digivoluirati u Zhuqiaomona, s Azulongmonom, a kasnije u Ebonwumona, s Baihumonom.

Digimon Digital Card Battle uredi

Elecmon je karta #100, zelena Rookie karta sa 650HP, vrijedna 20 DP-a. Napad na   iznosi mu 310, na   240, a na   130, uz trostruko djelovanje protiv plavih karata. Pomoćni efekt je da povećava napad za +300 ako je protivnik plava karta.

Digimon Battle uredi

Elecmon se može susresti kao protivnik na levelu 13 u regiji Forest of Peace. Elecmon je jedan od Zurumonovih Rookie levela, a dalje Digivoluira u Leomona, Panjamona i SaberLeomona. Također je Rookie oblik Yokomona te može Digivoluirati u Grizzlymona na LV 21, Monzaemona na LV 31 i Machinedramona na LV41.

Digimon Masters uredi

Elecmon je jedan od Digimona koji se mogu pridružiti igraču kao pomoćnici. Digivoluira u Leomona na LV 11, Panjamona na LV 25 i SaberLeomona na LV 41. Kao Burst Mode na LV 65, može se dobiti i BanchoLeomon.

Može se pronaći u regiji Small Forest Trail.

Sposobnosti uredi

Ime Prijevod Kanji/Kana Romanizacija Engleski Njemački Opis
Sparkling Thunder (Super) Udar munje スパークリングサンダー Supaakuring Sandaa Super Thunder Strike Donnerschlag
Super-Donnerschlag
Iz svog repa, Elecmon ispaljuje mlazove električne energije.
Nine Tails Devet repova ナインテイルス Nain Teirusu Nine Tails
N/A
Protivnika udari repom.
Thunder Knife Munjevita oštrica サンダーナイフ Sandaa Naifu Lightning Knife
N/A
Kada napadne i uhvati neprijatelja, na njega ispaljuje malene strujne udare, kao oštrice.
Tai Atari Udar たいあたり Tai Atari Slamming Attack Schlagattacke Tijelom udari protivnika.

Zanimljivosti uredi

  • Elecmon ima jednu varijaciju, Vi-Elecmona, koji predstavlja varijacju Virus tipa.
  • Elecmon je jedan od rijetkih Digimona koji je Izabranu djecu zamijenio za neprijatelje te se s njima sukobio misleći da su neprijatelji. Kasnije je postao njihov saveznik.

Reference uredi

  1. Digimon Dictionary: Elecmon”. Arhivirano iz originala na datum 2011-12-20. Pristupljeno 2013-01-06. 
  2. 2,0 2,1 Elecmon

Eksterni linkovi uredi

Elecmon na Digimon Wiki