Ebbo (ili Ebo) (cca. 775 – Hildsheim, 20. mart 851) bio je nadbiskup Rheimsa od 816. do 835. godine, te od 840. do 841. godine, poznat po važnoj ulozi u franačkoj politici, odnosno u Karolinškoj renesansi.

Rodio se u današnjoj Njemačkoj kao kmet na kraljevskom imanju Karla Velikog. Sa vremenom je došao služiti na kraljev dvor, gdje se obrazovao, stekao položaj glavnog bibliotekara, a potom postao glavni savjetnik kralja Louisa I. Louis ga je 816. postavio na mjesto nadbiskupa Rheimsa. Tamo je imao važnu ulogu u nastojanjima da se pokrsti Sjeverna Evropa, te je zajedno sa biskupima Halitgarom i Wilerichom propovijedao Dancima, iako bez uspjeha.

Kada su se godine 830. protiv Louisa pobunili njegovi sinovi Lotar, Ludvig i Pipin, Ebbo je ispočetka bio odan caru, ali se 833. na kraju ipak priključio pobunjenicima. Krajem iste godine je organizirao crkveni sinod u Soissonsu na kome je kralja natjerao da prizna lažne grijehe. Potom je postao Lotarov sljedbenik, i na njegovoj strani ostao čak i nakon što se Louis 834. vratio na vlast. Oko godine 835. su ga uhvatili Louisovi sljedbenici i doveli na sinod u Thionvilleu gdje je on sam priznao lažne grijehe te bio svrgnut. Na mjesto nadbiskupa Rheimsa se vratio poslije Louisove smrti 840. ali ga je već sljedeće godine odatle otjerao Karlo Ćelavi. Bez uspjeha je od Sergija II tražio da ga vrati na mjesto nadbiskupa. Umjesto toga je otišao u Njemačku gdje je postao biskup Hildsheima, gdje je i umro.

Poznat je po tome što je naručio Ebbova evanđelja.

Rimokatoličke crkvene titule
Prethodi:
Wulfaire
Nadbiskup Reimsa
816–835
Slijedi:
Hincmar
Prethodi:
Rembert
Biskup Hildesheima
835–847
Slijedi:
Altfrid

Eksterni linkovi uredi