The Others (film)

(Preusmjereno sa stranice Duhovi u nama)

The Others (sh. Drugi; španski: Los Otros) je špansko-američko-francusko-italijanski horor film snimljen 2001. godine u režiji Alejandra Amenabara. Poznat je po izuzetno dobrim kritikama, kao i nizu osvojenih nagrada Goya.

The Others
kino/poster
RežijaAlejandro Amenábar
Producent
ScenarioAlejandro Amenábar
Uloge
MuzikaAlejandro Amenábar
FotografijaJavier Aguirresarobe
MontažaNacho Ruiz Capillas
Studio
Distribucija
Datum(i) premijere
10. 8. 2001 (2001-08-10) (SAD)
Trajanje104 min.[1]
Zemlja
Jezik
  • engleski
  • francuski
Budžet17 mil. $[2]
Bruto prihod209,9 mil. $[2]

Radnja

uredi

Radnja se odvija 1945. godine. Grejs je religiozna majka, koja živi u staroj kući na ostrvu Džerzi, koje se tokom Drugog svetskog rata nalazilo pod nemačkom okupacijom. U kući živi sa poslugom i decom koja imaju alergiju na sunčevu svetlost, tako da se kuća stalno nalazi u mraku. Njen muž Čarls se borio u ratu i vodi se kao nestao, ali porodica i dalje veruje da je živ i očekuje njegov povratak. Njena deca joj govore da vide duhove u kući, što ljuti njihovu majku koja veruje da će se „živi i mrtvi sresti tek na kraju vremena“, kako piše u Bibliji. Međutim kako vreme prolazi i ona počinje da čuje neobjašnjive zvukove, i počinje da veruje da je kuća ukleta. Kasnije počinje da sumnja da posluga hoće da je prevari i tako preuzme kuću.

Uloge

uredi

Reakcije

uredi

Na filmskim sajtovima film je većinom dobio pozitivne reakcije.[3][4] Iako je imao relativno mali budžet 17,000,000 dolara, film je zaradio 209,947,037 dolara.[5]

Izvori

uredi

Spoljašnje veze

uredi