Drest je bio kralj Pikta od 724. do 726. Naslijedioje Nechtan mac Der-Ileija kada je ovaj abdicirao i ušao u samostan 724.

Ni Anali Ulstera ni Anali Tigernacha ne navode ime Drestovog oca. Ranije verzije popisa kraljeva u Piktskoj kronici jednosatavno spominju "Dresta i Elpina" kao kraljeve poslije Nechtana. Kasnija verzija, koja spominje Nechtanovu drugu vladavinu 728–729, navodi kako je Drestov otac bio izvjesni Talorgan. Ova verzija uključuje inače nepoznatog Carnacha sina Feracha i Óengusa sina Brideija, ali se ne smatra previše nepoznato.

S obzirom da je Nechtan abdicirao u korist Dresta, čini se vjerojatnim da su bili u nekakvom srodstvu. Spominje se kako je nekoliko Nechtanovih sinova prethodno umrlo, pa je moguće da je Drest, bilo kao nećak, zet ili rođak mogao biti Nechtanov najbliži muški srodnik. Moguće je da je Drest bio sin Talorga sina Drostana, "brata Nechtana" — odnosno polubrat ili usvojeni brat ličnosti za koju se spominje da je utamničena 713.

Bez obzira kakvo mu je bilo porijeklo, Drest je brzo nakon početka vladavine izazvan. Godine 725. je Simul sin Dresta zatvoren, ali se ne spominje od koga. Godine 726. je Nechtan zatvoren od Dresta, a nakon čega je Dresta svrgnuo Alpín (Elpin sa popisa kraljeva).

Pretpostavlja se da su godine 728. Drest, Nechtan, Alpín i Óengus mac Fergusa bili upetljani u rat za piktsko prijestolje. Drest je ubijen u bitci protiv Óengusa kod Dromo Dergg Blathuuga (vjerojatno Drumderg, kraj Blairgowrie) 729.

Da li je postojalo srodstvo između ovog Dresta i Talorgana sina Drestovog, kralja Atholla koji se utopio 739. godine, je predmet špekulacije. Drest, Talorgan i njihove varijante su česta piktska imena, pa je argument na osnovi antroponimije teško uvjerljiv.

Kraljevske titule
Prethodi:
Nechtan
kralj Pikta
with Alpín?

724-726
Slijedi:
Alpín or
Nechtan
or Óengus