DreamWorks Animation

DreamWorks Animation SKG je nezavisni američki studio koji proizvodi uglavnom računalno animirane (CGI) filmove. Odlika svih njih je uspjeh i zarada diljem svijeta. Neki od uspješnica kao što su Shrek 2, Madagaskar, Shrek Treći, Kung Fu Panda i Madagaskar 2 su zaradili preko 500 milijuna američkih dolara.

DreamWorks Animation
Vrsta
Osnovana 1994.
Trenutno sjedište Glendale i Redwood City, Kalifornija,  SAD
Ključne osobeJeffrey Katzenberg, Roger Enrico i Lew Coleman
IndustrijaAnimirani film
Web-stranicadreamworksanimation.com

DreamWorks trenutno distribuira svoje filmove preko Paramount Picturesa, koji je većinski vlasnik DreamWorks Animationa od 2006. godine.

Postoje dva glavna studija u Glendaleu i Redwood Cityu, oba grada su u Kaliforniji.

PartnerstvoUredi

DreamWorks Animation je surađivao s HP-om, i svi njegovi studiji su ekskluzivno bili opremljeni HP računalnom opremom. 2005. AMD je potpisao trogodišnji ugovor sa studijom. To partnerstvo je završilo 2008. kada se DreamWorks Animation obvezao Intelu da će ubuduće koristiti samo njegovu računalnu opremu.

FilmografijaUredi

Ovdje se nalazi potpuni spisak svih dugometražnih filmova DreamWorks Animationa. Samo tri filma (Pobuna u kokošinjcu, Wallace i Gromit:Velika povrtna zavjera i Spirit neustrašivi) nisu sinkronizirani na hrvatski jezik. Svi ostali jesu i to jako uspješno.

Tradicionalna animacijaUredi

Računalna animacijaUredi

Ostala animacijaUredi

VezeUredi

Vanjske vezeUredi