Dragan Lukić Lvky

(Preusmjereno sa Dragan Lukić Luky)

Dragan Lukić Šegedin (Split, 3. ožujka 1970.), poznatiji pod pseudonimom Lvky (izg. [luki]), hrvatski je pjevač, tekstopisac i glazbeni producent.

Dragan Lukić Šegedin
Luky.jpg
Generalne informacije
Alias Luky
Ime Dragan Lukić Šegedin
Rođenje 3. ožujka 1970.
Mjesto Split, Korčula
Zanimanje producent, pjevač, tekstopisac
Žanr(ovi) pop, rock
Aktivni period 1987. − danas
Diskografska kuća Aquarius records
Nagrade
Porin 2003., 2004., 2005.
Službene stranice
Službena stranica

KarijeraUredi

Većinu ranog djetinjstva proveo je na Korčuli, dok nije pošao u osnovnu školu u Splitu.[1] Bio je član grupe Tužne uši do 1987., zatim grupe Đavoli do 1992. te pridruženi član grupe The Beat Fleet od 1995. godine. Imao je prometnu nesreću 1988. godine u kojoj je teško stradao i bio klinički mrtav. Nakon uspješnog oporavka počeo se zanimati za istočnjačku duhovnost.

Kao glazbeni producent producirao je i svirao na albumima Daleke obale, Dina Dvornika, Laufera, Urbana, Olivera Dragojevića i The Beat Fleeta. Kao tekstopisac napisao je i pjesme: "Morski vuk" u izvedbi Olivera Dragojevića i Tonyja Cetinskog, "Moja tajna ljubavi" u izvedbi Olivera Dragojevića i mnoge druge.[2]

S Gibonnijem je radio glazbu za hrvatski film Posljednja volja iz 2001. godine.

Započeo je samostalnu pjevačku karijeru, objavivši svoj debitantski album Ararita 2003. godine. Album je osvojio nagradu Porin za najbolji pop-rock i rock album 2003. i Porina za najbolje likovno oblikovanje 2004. (likovno su oblikovali album: Luky, Mare Milin i Artur Erceg). Dobio je Porina 2005. za produkciju godine za album Maxon Universal grupe The Beat Fleet.

Nastupio je na Splitskom festivalu s pjesmom "Biži ća!" 2005. godine. Drugi album V.I.T.R.I.O.L. objavio je 2006. godine. Prva dva albuma dio su trilogije, koju će upotpuniti treći još neobjavljeni album.[3]

Osnovao je zakladu "Ararita" za pomoć nezbrinutoj djeci.

AlbumiUredi

  • Ararita (2003., Menart Records)
  • V.I.T.R.I.O.L. (2006., Menart Records)

IzvoriUredi