Don: The Chase Begins Again

Don - The Chase Begins Again je bolivudski film snimljen 2006. u režiji Faran Akthara. Predstavlja rimejk filma bolivudskog filma Don iz 1978. godine. Predstavljao je jedan od velikih kino-hitova u Indiji 2006. godine. Glavne uloge tumače Shahrukh Khan, Priyanka Chopra, Arjun Rampal, Ishaa Koppikar i Kareena Kapoor.

Don - The Chase Begins Again
RežijaFarhan Akhtar
ProducentFarhan Akhtar
Ritesh Sidhwani
ScenarioFarhan Akhtar
Karan Kashyap
UlogeShahrukh Khan
Priyanka Chopra
Arjun Rampal
Isha Koppikar
Boman Irani
MuzikaShankar-Ehsaan-Loy
FotografijaK.U. Mohanan
MontažaNeil Sadwelkar
Anand Subaya
DistribucijaExcel Entertainment
Datum(i) premijere
20. oktobar 2006 (2006-10-20)
Trajanje178 min.
Zemlja Indija
Jezikhindi
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Don 2: The Chase Continues
Don - The Chase Begins Again na Internet Movie Database

SadržajUredi

Upozorenje: Slijede detalji zapleta ili kompletan opis.

2006. je trgovina drogom u Aziji dosegla takve razmjere da su malezijska vlada i DEA pozvale indijsku policiju u pomoć. Stigle su glasine da se banda koja se bavi narkoticima preselila u Kuala Lumpur.

Indijski tim predvodi DCP DeSilva (Boman Irani) koji želi da uništi dilera droge Singhania. Njemu pomaže Malik. On misli da bi hvatanjem veoma opasnog i jednog od prvih ljudi Singhania Dona (Shahrukh Khan), bio najbolji način da dođu do Singhania. Donova banda se sadrži od Narang (Pawan Malhotra) i Anita (Ishaa Koppikar). Ubrzo, Roma (Priyanka Chopra) se pridružuje tom tinu, ali iz drugih pobuda. Ona želi da ubije Dona, jer je on ubio njenog brata, koji je radio za njega, a sve zbog toga, što je ovaj htio da se povuče iz bande i da se oženi. Don ubija i njega i njegovu vjerenicu Kamini (Kareena Kapoor).

Tokom bjega od policije, Don biva uhvaćen od strane De Silve. On to čuva kao tajnu, jer želi da Vijaya, koji nevjerovatno liči na Dona, postavi na Donovo mjesto, kako bi sakupio što više informacija o Singhaniji i time ga lakše uhvatio. A za uzvrat, on govori Vijayu, da će dijete koje je našao Vijay i kojeg je usvojio Deepu, dobiti potrebno školovanje i da će se brinuti o njemu. U međuvremenu Jasjit, koji je pušten iz zatvora, pokušava da nađe njegovog sina Deepu, a takođe i želi da se osveti Desilvi koji ga je uhapsio, i zaustavio ga da spase svoju ženu i dijete od ucjene. Zbog toga je njegova žena ubijena, a sin nestao.

DeSilva odvodi Vijaya u bolnicu, đe se takođe nalazi i Don koji je u komi, kako bi mu ljekari napravili sve ožiljke koje i Don ima na tijelu, tako da niko ne bi posumnjao na njega, da je on pravi Don. Don neočekivano umire od srčanog udara pred Desilvom i ljekarima. Kada se Vijay pridružio Donovoj bandi, Desilva je uhvaćen i ubijen u auto požaru. Vijay je primoran da bježi od policije, isto kao i Donovi članovi, noseći jako važan predmet sa sobom disk, na kojem se nalaze svi Donovi nezakoniti poslovi i Singhanijevi u kojima je Don učestvovao.

On taj disk gubi, ali poslije raznih dešavanja, disk nalazi kod Deepovog oca, i on mu ga daje. Saznaje se takođe i to da je Desilva živ i da je on zapravo Vardhan, podzemni kriminalac, koji je u sukobu sa Singhanijom. Vijay dogovara susret sa Vardhanom, kako bi mu dao disk, ali u stvari on pomaže policiji da ga uhvati.

Međutim, pošto je Vijay ispao pravi heroj, otkriva se da je to ustvari pravi Don, a ne Vijay i da je Vijay umro u bolnici, a ne Don. Na kraju filma on ide sa svojom djevojkom Anitom, govoreći, kako Donu ne može niko ništa.

UlogeUredi

EkipaUredi

MuzikaUredi

Na filmu se nalazi sedam pjesama. Dvije originalne pjesme, "Khaike Paan Banaraswala" i "Yeh Mera Dil" su prepravljene za film:

NastavakUredi

Godine 2011. je snimljen nastavak filma Don 2: The Chase Continues, koji će premijeru imati krajem 2011.

IzvoriUredi

Vanjske vezeUredi