Dobrica Milovanović

Dobrica Milovanović (30. 12. 1954. – ) je profesor Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu. U periodu 2000. - 2004. bio je potpredsednik, a u periodu 2004. - 2008., predsednik SG Kragujevca.

Dobrica Milovanović

Od 2008. se nalazi na mestu pomoćnika gradonačelnika Kragujevca, a iste godine je postao, kao prvi Srbin, izvestilac Kongresa Saveta Evrope za stanje demokratije u zemljama članicama (Belgija i Nemačka). Kao član Kongresa Saveta Evrope bio je posmatrač na izborima u Jermeninji, Izraelu i Azerbejdžanu, kao i predstavnik Kongresa na nekoliko evropskih konferencija o budućnosti demokratije, decentralizaciji, evropskim integracijama, itd.

Organizovao je promociju grada Kragujevca u Savetu Evrope u Strazburu (oktobar 2009), prvo zasedanje Kongresa u jugoistočnoj Evropi (Kragujevac, jul 2010), kao i sastanak Radne grupe za Zapadni Balkan Komiteta evropskih regiona (Kragujevac, maj 2011). Potpredsednik je evropske asocijacije agencija lokalne demokratije (ALDA) i član Odbora za međunarodnu saradnju Stalne konferencije gradova i opština Srbije.

Vanjske veze uredi