Do Começo ao Fim

Do Começo ao Fim ("Od početka do kraja") je brazilski dramski film iz 2009. godine u režiji Andréa Abujambre. Film prati priču dva polibrata, koji razviju veoma blizak odnos kao deca, koji se pretvori u incestuoznu vezu kada odrastu. Reditelj filma je rekao da je nameravao da napravi ljubavni film, bez obzira na okolnosti ljubavne priče.

Do Começo ao Fim
RežijaAluizio Abranches
ProducentAluizio Abranches
ScenarioAluizio Abranches
UlogeRafael Cardoso
João Gabriel Vasconcellos
Júlia Lemmertz
Fábio Assunção
MuzikaAndré Abujambra
FotografijaUeli Steiger
DistribucijaLama Films
Datum(i) premijere27. 11. 2009 (2009-11-27)
Trajanje105 min
Zemlja Brazil
JezikPortugalski jezik
Budžet1 milion dolara[1]
Web stranicahttp://www.docomecoaofim.com.br/
Do Começo ao Fim na Internet Movie Database

Radnja uredi

Film se bavi odnosom koji se tabu odnosom incesta. Film počinje 1986. godine rođenjem Thomása. Šest godina kasnije film prikazuje veoma blizak odnos, obeležen obostranim zaštitničkim stavom, između braće, koji odrastaju sa majkom Julietom i njenim drugim mužem, Alexandreom, Thomásovim ocem. Nakon smrti majke, Francisco i Thomás, koji sada imaju 25 i 20 godina, iz bratske bliskosti razvijaju ljubavnu vezu. Thomás, kao talentovani plivač, dobija ponudu da ode na pripreme u Moskvu za Olimpijadu, koja će trajati tri godine. Ovo je prvi put da se njih dvojica razdvajaju.

Uloge uredi

Objavljivanje uredi

Film je privukao veliki broj gledalaca i gledateljki, samo za prvi vikend pogledalo ga je preko 10.000 ljudi. Prikazivan u samo 9 bioskopa (u poređenju sa 550 bioskopa u kojima je prikazivan film 2012 ili više od 600 za New Moon), film je dospeo na 6. mesto po gledanosti samo za prvi vikend prikazivanja.[2]

Izvori uredi

Vanjske veze uredi