Divlje Svinje

Disambig.svg Ovo je članak o navijačkoj skupini. Za istoimenu životinju, v. Divlja svinja.

Divlje Svinje (poznate i kao Wild Pigs) navijačka su skupina iz Zaprešića, koja podržava Inter Zaprešić.

PovijestUredi

Početci Divljih Svinja sežu u 1990-te, kada je skupina navijača koja je bila naoružana bakljama izašla u novinama. Te "Divlje Svinje" su većinom bili Bad Blue Boysi koji su tražili nove izazove. Uslijedile se utakmice protiv BSK-a, Neretve i Zagreba, a na tim utakmicama se skupini pridruživalo sve više i više ljudi.

Krajem 1990. počinje se s organiziranim navijanjem. Divlje Svinje dobivaju sve veću potporu grada Zaprešića, kao i građana. Godine 1991. Divlje Svinje registrirane su kao društvo građana u Zaprešiću.

Godine 1997., naslutivši da Interu nema spasa od ispadanja, ljudi su počeli izlaziti iz skupine, a oni koji su ostali su gubili strpljenje. Kada je Inter ispao iz Prve HNL, skupina se nedostatkom ljudi, volje i novaca raspala.

Novije vrijemeUredi

Skupina se ponovno sastala 2003., kada se Inter vratio u Prvu HNL te se borio za prvo mjesto. Skupina je svakom utakmicom bila sve veća i veća, da bi se rekordan broj navijača okupio na domaćoj utakmici protiv Hajduka - više od 2.000 navijača.

Divlje Svinje su skupile novac za kupnju tiskarskog stroja. Išlo se na svaku utakmicu, bilo na domaćem stadionu, bilo na gostovanju. Osnovan je fan klub, koji je već u prvom mjesecu postojanja skupio oko 1.000 članova.

Godine 2006. Inter je ponovno ispao iz lige. Ovaj se put skupina nije raspala, već se uspjela uz poteškoće održati do Interova povratka u Prvu HNL, kada se pojačava te se održava sve do danas.

Vanjske povezniceUredi