Diff'rent Strokes

Diff'rent Strokes (sh. Različiti stilovi) je američki televizijski sitkom koji se originalno prikazivao od 1978. do 1985. na programu mreže NBC, te od 1985. do 1986. na programu mreže ABC. Protagonisti, koje tumače Gary Coleman i Todd Bridges, su bili Arnold i Willis Jackson, dva crna siromašna dječaka iz Harlema koje je usvojio manhattanski tajkun Philipp Drumond (čiji lik tumači Conrad Bain), poslodavac njihove majke koja je kod njega bila radila kao sluškinja. Radnja je prikazivala njihov život u novoj porodici, koju je također činila Drummondova 13-godišnja kćer Kimberly (čiji je lik tumačila Dana Plato), a humor se velikim dijelom temeljio na rasnim i klasnim razlikama, kao i njihovom prevladavanju. Diff'reent Strokes je postigla izuzetnu popularnost, a Coleman postao velika televizijska zvijezda. Tako stečeni uticaj su producenti nastojali iskoristiti kroz tzv. vrlo posebne epizode, koje su umjesto humorističkog imale dramski sadržaj, te gledatelje upozoravale na društvene probleme kao što su alkoholizam, pedofilija i narkomanija. Godine 1984. je Dana Plato napustila seriju zbog trudnoće, a 1985. je matična kuća NBC obustavila snimanje; seriju je u posljednjoj sezoni preuzela ABC, prije nego što će je obustaviti zbog slabe gledanosti.

Diff'rent Strokes
Nancy Reagan, tadašnja Prva dama SAD, prilikom posjeta setu TV-serije zajedno sa članovima glumačke postave 1983. godine
ŽanrSitkom
KreatorJeff Harris
Bernie Kukoff
ScenarioBen Starr
Budd Grossman
Howard Leeds
Martin Cohan
RežijaHerbert Kenwith
(season 1)
Gerren Keith
Mel Ferber
Tony Singletary
NastupajuConrad Bain
Gary Coleman
Todd Bridges
Dana Plato
Charlotte Rae
Mary Jo Catlett
Danny Cooksey
Dixie Carter
Mary Ann Mobley
Nedra Volz
Kompozitor muzičke temeAlan Thicke
Al Burton
Gloria Loring
Uvodna tema"It Takes Diff'rent Strokes"
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Jezik/ciengleski
Broj sezona8
Broj epizoda189 (Lista epizoda)
Produkcija
Izvršni producent(i)Budd Grossman
(sezona 1)
Howard Leeds
(sezone 2–6)
Blake Hunter
(sezone 5–7)
Martin Cohan
(sezona 7)
Bob Brunner[1]
Ken Hecht
(sezona 8)
Producent(i)Howard Leeds
Herbert Kenwith
(sezona 1)
Martin Cohan
(sezone 1–6)
Ben Starr
(sezone 2–4)
Bruce Taylor
(sezona 7)
Al Aidekman
Richard Gurman
(sezona 8)
Postavke kamereviše kampmera
Trajanje24 min.
Producentska kompanija/eTandem Productions, Inc.
(1978–86)
Embassy Television
(1985–86)
DistributerSony Pictures Television
Emitiranje
Originalni kanalNBC
(1978–85)
ABC
(1985–86)
Audio formatMonaural
Originalno prikazivanje3. 11. 1978 (1978-11-03) – 7. 3. 1986 (1986-03-07)
Kronologija
Srodne emisijeThe Facts of Life
Hello, Larry

Diff'rent Strokes je nakon snimanja postala poznata zbog problema koje su imale njene dječje zvijezde - Coleman je sve vrijeme bio financijski iskorištavan od roditelja, te se do kraja života borio sa siromaštvom i lošim zdravljem; Plato se odala drogi, a neko vrijeme bavila kriminalom kako bi zarađivala za život, koji je 1999. godine prekinut predoziranjem; Bridges je također imao problema sa drogom, a kasnije je tvrdio da je za vrijeme snimanja bio podvrgnut seksualnom zlostavljanju od strane pedofilskih producenata.

Uloge uredi

Phillip Drummond je jedini lik koji se pojavljuje u svim epizodama serije. Arnold Jackson se nije pojavio u pet epizoda - dvije u sezoni 1981/82 - "First Day Blues" i "The Team" - te tri u sezoni 1984/85 - "The Gymnasts", "Sam Adopts a Grandparent" i "Baseball Blues".

Izvori uredi

  1. „Bob Brunner, 'Happy Days' writer, dies”. Variety. 2012-11-08. Pristupljeno 27. XI 2012. 

Vanjske veze uredi