Die Schwarzwaldklinik

Klinika Švarcvald (nem. Die Schwarzwaldklinik, engl. The Black Forest Clinic) nemačka je medicinska drama koja se emitovala od 22. oktobra 1985. do 25. marta 1989. na Drugoj nemačkoj televiziji. U tadašnjoj Jugoslaviji emotvanje serije je počelo 4. januara 1988. u okviru noćnog programa Noć i dan na TV Sarajevo i trajalo do jeseni 1990. godine.

Die Schwarzwaldklinik
naslovni kadar
Žanrmedicinska dramska serija
ScenarioHerbert Lichtenfeld
RežijaHans-Jürgen Tögel
Alfred Vohrer
NastupajuKlausjürgen Wussow
Gaby Dohm
Sascha Hehn
Barbara Wussow
Kompozitor(i)Hans Hammerschmidt
Zemlja porijekla Zapadna Njemačka
Jezik/cinjemački
Broj sezona3
Broj epizoda73
Produkcija
Producent(i)Wolfgang Rademann
Montažer(i)Heidrun Britta Thomas
Inge P. Drestler
Angelika Sengbusch
FotografijaGernot Köhler
Manfred Ensinger
Jürgen R. Schoenemann
Postavke kamerejedna kamera
Emitiranje
Originalni kanalZDF
Originalno prikazivanje22. 10. 1985 (1985-10-22) – 25. 3. 1989 (1989-03-25)
Eksterni linkovi
Službene stranice

Serija kroz sedamdeset epizoda prikazuje dešavanja u izmišljenoj klinci koja se nalazi u nemačkoj oblasti Švarcvald i prati živote članova porodice Brinkman koji rade u klinici.

Klinika Schwarzwald jedna je od najuspješnijih njemačkih igranih serija ZDF-a. Koncepcija se oslanja na uspješnu češku seriju "Bolnica na kraju grada", koja je nastala potkraj sedamdesetih godina i slovi kao majka bolničkih TV serija. U središtu serije Klinika Schwarzwald priča je o profesoru Klausu Brinkmannu i njegovim zategnutim odnosima sa sinom dr. Udom Brinkmannom, koji i sam radi kao liječnik u klinici u koju se njegov otac vraća kao ravnatelj. Tu je još i ljubavna priča između prof. Brinkmanna i medicinske sestre Christe. Kao vanjska kulisa izmišljene klinike Schwarzwald poslužila je takozvana Carlova zgrada, dio bolničkoga kompleksa u Glottertalu blizu Freiburga. Kao vanjska kulisa kuće obitelji Brinkmann poslužio je Zavičajni muzej Hüsli u Grafenhausenu.

Serija je i danas veoma cenjena u Nemačkoj i reprizirana je nekoliko puta, a u čast dvadesetogodišnjice od početka emitovanja snimljena su i dva spin-of filma („Klinika Švarcvald: Sledeća generacija“ i „Klinika Švarcvald: Nova vremena“).[1]

Uloge Uredi

Glumac Uloga
Klausjirgen Vusov Klaus Brinkman
Gabi Dom Krista Brinkman
Saša Hen Udo Brinkman
Barbara Vusov Elke
Evelin Haman Karza Mihaelis
Johen Šreder Miša
Eva Maria Bauer Hildegard
Alf Marholm Milman
Gabi Fišer Ina
Karin Ekhold gđa Majs
Horst Nauman dr Remer

Izvori Uredi

Spoljašnje veze Uredi