The Dick Van Dyke Show

(Preusmjereno sa stranice Dick Van Dyke Show)

The Dick Van Dyke Show je američki televizijski sitcom koji se originalno prikazivao na CBS-u od 3. 10. 1961. do 1. 6. 1966, a čiji je tvorac Carl Reiner i glavne zvijezde Dick Van Dyke i Mary Tyler Moore.

The Dick Van Dyke Show
Formatsitcom
KreatorCarl Reiner
NastupajuDick Van Dyke
Mary Tyler Moore
Rose Marie
Morey Amsterdam
Larry Mathews
Richard Deacon
Jerry Paris
Ann Morgan Guilbert
Zemlja porijeklaSjedinjene Američke DržaveSAD
Broj epizoda158 + 1 specijalna epizoda
Produkcija
Trajanjecca. 25 minuta
Emitiranje
Originalni kanalCBS
Originalno prikazivanje3. 10. 1961. – 1. 6. 1966.

Reiner je bio i producent serije, napisao scenarij za mnoge epizode te u njoj tumačio lik Alana Bradyja, temeljen velikim dijelom na sebi i svom bivšem šefu Sidu Caesaru. Mnogi zapleti su bili inspirirani Reinerovim iskustvima kao scenarist TV-serije Your Show of Shows (čija je zvijezda bio Caesar).

Radnja serije bila je smještena u New York, u studio gdje se snimala fiktivna varijete serija The Alan Brady Shaw. Glavni protagonist je bio Robert "Rob" Petrie (Dick Van Dyke), glavni pisac skečeva za seriju, kome su pomagali dvoje pisaca - "mašina za viceve" Maurice "Buddy" Sorrell (Morey Amsterdam) i Sally Rogers (Rose Marie). Drugi važan protagonist je bila Robova supruga, bivša plesačica Laura Meeker/Meehan Petrie (Mary Tyler Moore) koja se kao domaćica brinula o njihovom sinu Ritchieju.

Većina zapleta epizoda se ticala Robovih nastojanja da smisli scenarij za epizode emisije, što je bila prilika da isprobavanje raznih viceva i skečeva u kojima je do izražaja došao Van Dykeov talent za fizičku komediju. Druge su se, pak, epizode ticale privatnog života Petriejevih, pri čemu se ponekad na indirektan način govorilo o važnim društvenim pitanjima kao što su rasni odnosi.

Reiner je poslije inzistirao da je planirao da se serija snima samo pet sezona, te je, usprkos velike gledanosti i popularnosti odbio pritisak mreže da joj umjetno produži život.

Serija je imala priličan utjecaj na buduću TV-produkciju u SAD, pa se serija Mad About You često spominje kao njen neslužbeni remake.

Dana 11. 5. 2004. je emitirala specijalnu epizodu u kojoj su se nakon 38 godina ponovno okupili likovi iz serije.

Vanjske veze uredi