Deadpool 2 je američka science fiction akcijska filmska komedija snimljena 2018. godine u režiji Davida Leitcha. Predstavlja nastavak filma Deadpool, odnosno drugi film u seriji temeljenoj na istoimenom stripu u izadnju Marvel Comicsa, te koji je detaljima radnje vezan uz fiktivni univerzum X-Mena. Ryan Reynolds, koji je također producirao film i sudjelovao u pisanju scenarija, ponovno tumači lik bivšeg plaćenika i specijalca Wade Wilsona, koji je, obdaren nadljudskim moćima, odlučio postati maskirani vigilante. Radnja prikazuje kako se nakon lične tragedije udružuje sa grupom mutanata kako bi spasio pirokinetičkim moćima obdarenog mutantskog tinejdžera (čiji lik tumači Julian Dennison), a koga namjerava likvidirati vojni specijalac iz budućnosti (čiji lik tumači Josh Brolin). Kao i prethodni film, Deadpool 2 se isticao kombiniranjem eksplicitnog nasilja i crnog humora, ali i bjesomučnim parodiranjem superherojskih filmova, uključujući i one u kojima je prethodno nastupao Reynolds. Imao je dobre komercijalne rezultate i kritike.

Deadpool 2
RežijaDavid Leitch
Producent
PredložakDeadpool; autor:
Fabian Nicieza
Uloge
MuzikaTyler Bates
FotografijaJonathan Sela
Montaža
Studio
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
10. 5. 2018 (2018-05-10) (Leicester Square)
Trajanje119 min.[1]
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet110 mil. $[2]
Bruto prihod731,3 mil. $[2]
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Deadpool (2016)

Radnja uredi

Vejd Vilson (Rajan Renolds) je skoro besmrtni superheroj Dedpul koji se bori protiv mafije, trijada i drugih zlikovaca. Jedne noći, zlikovci napadaju Dedpula i ubijaju njegovu devojku Vanesu (Morina Bakarin) u njihovom domu.

Šest nedelja kasnije, Dedpul pokušava da se ubije ali preživljava zbog svoje besmrtnosti. Nalazi ga Kolosus (Stefan Kapičić), koji ga nagovori da se pridruži Iks-menima. Dok većina Iks-mena slave rođendan Čarlsa Ksavijera, Dedpul odlazi na svoj prvi zadatak sa Kolosusom i Nigasoničnom Tinejdž Bojevom Glavom (Brijana Hildebrand). Oni moraju da smire mladog mutanta Rasela Kolinsa (Džulijan Denilson) koji živi u sirotištu za mutante i želi da ubije zaposlene koji su ga zlostavljali. Umesto da smiri Rasela, Dedpul ubija jednog od zaposlenih, zbog čega Rasel i Dedpul bivaju poslati u "Lednjaču", zatvor za mutante u kojem im bivaju stavljeni posebni okovratnici od kojih gube supermoći.

U međuvremenu, iz budućnosti dolazi Kejbl (Džoš Brolin), kiborg ubica kojem je Rasel iz budućnosti ubio porodicu, sa namerom da ubije mladog Rasela i time spreči ubistvo svoje porodice. Kejbl napada "Lednjaču", a Dedpul uspeva da sa sebe skine okovratnik i povrati svoju besmrtnost upravo pred svoju smrt. Dedpul i Kejbl se bore, i Dedpul padne u zaleđeno jezero gde ima viziju Vanese.

Sada Dedpul mora istovremeno da zaustavi Kejbla u njegovom planu da ubije Rasela i da ga spreči da postane zao.

Uloge uredi

Glumac Uloga
Rajan Renolds Vejd Vilson / Dedpul
Džoš Brolin Nejtan Samers / Kejbl
Morina Bakarin Vanesa
Zazi Bic Nena Turman / Domino
Ti Džej Miler Džek Hamer / Vizel
Brijana Hildebrand Eli Fimister
Džek Kesi Tom Kasidi
Stefan Kapičić Pjotr Nikolajevič / Kolosus

Izvori uredi

  1. Deadpool 2 (15)”. British Board of Film Classification. May 5, 2018. Pristupljeno 14. V 2018. 
  2. 2,0 2,1 Deadpool 2 (2018)”. Box Office Mojo. Pristupljeno 26. VII 2018. 

Vanjske veze uredi