Deadlier Than the Male

Deadlier Than the Male (sh. Smrtonosnija od muškarca[α 1]) je britanski kriminalistički film snimljen 1967. godine u režiji Ralpha Thomasa. Predstavlja prvi film o pustolovu Bulldogu Drummondu napravljen u boji, kao i prvi koji se ne temelji na romanima H. C. McNeilea. Umjesto toga se temelji na originalnom scenariju za koji je siže napisao Jimmy Sangster, i u kome je lik prilagođen modernim vremenima, pa tako od veterana Prvog svjetskog rata pretvoren u veterana Korejskog rata. Naslovni lik tumači Richard Johnson, a radnja prikazuje kako se suprostavlja dvjema ženama-profesionalnim ubicama (koje tumače Elke Sommer i Sylva Koscina). Film je napravljen u vrijeme kada su špijunski filmovi nalik na seriju o Jamesu Bondu uživali veliku popularnost, pa se Thomas velikim dijelom stilski na njih oslanjao, koristeći egzotične lokacije i oskudno odjevene žene (zbog čega je film od strane cenzora kasnije dobio oznaku X). Godine 1969. je snimljen nastavak pod naslovom Some Girls Do.

Deadlier Than the Male
RežijaRalph Thomas
ProducentBetty E. Box
izvršni:
Sydney Box
Bruce Newbery
ScenarioLiz Charles-Williams
David D. Osborn
Jimmy Sangster
sinopsis: Jimmy Sangster
UlogeRichard Johnson
Elke Sommer
Sylva Koscina
Nigel Green
MuzikaMalcolm Lockyer
Deadilier Than the Male (naslovna pjesma); izvode: The Walker Brothers
FotografijaErnest Steward
MontažaAlfred Roome
StudioSantor Film Productions
DistribucijaJ. Arthur Rank Film Distributors (UK)
Universal Pictures (USA)
Datum(i) premijere
21. 2. 1967 (1967-02-21)
Trajanje98 min.
Zemlja Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezikengleski
Budžet1,7 mil. $[1]
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Some Girls Do (1969)

Uloge uredi

Napomene uredi

  1. Originalno stih u pjesmi Female of the Species Rudyarda Kiplinga iz 1921. godine, čiji je naslov, pak, poslužio kao naslov istoimenog romana iz ciklusa o Bulldogu Drummondu.

Izvori uredi

  1. Comedians' and Others Enlisted in Future Film Wars: More About Movie Matters By A.H. WEILER. New York Times (1923-Current file) [New York, N.Y] 30 Jan 1966: X11.

Vanjske veze uredi