Datoteka:Politika-naslovna-vukovar-slobodan.jpg

Izvorna datoteka(1.551 × 2.335 piksela, veličina datoteke/fajla: 573 kB, MIME tip: image/jpeg)

Sažetak - Сажетак uredi

Opis

Naslovna stranica beogradske Politike iz 1991. sa udarnom vesti o "oslobođenju" Vukovara.

Izvor

skenirano

Datum

20. novembar 1991.

Autor

Politika

Objašnjenje

Ova naslovnica se koristi isključivo u edukativne svrhe i nekomercijalne svrhe, radi ilustracije članaka o Politici i jugoslovenskim ratovima. Veruje se da je ova slika bitna za istoriju srpskog novinarstva, istoriju ratnog novinarstva, pa i istoriju novinarstva uopšte.

Licensing uredi

   Ova slika predstavlja skeniranu stranicu novina, časopisa ili članka, i autorsko pravo nad njom najvjerovatnije pripada bilo izdavaču novina ili pojedincu koji je radio na članku ili prikazanim slikama. Vjeruje se da se korištenje ograničenog broja slika strana iz novina u niskoj rezoluciji:
  • za ilustraciju bilo publikacije, bilo izdanja u pitanju
  • uz ime publikacije ili vidljivo na samoj slici ili napisano u gornjem opisu
  • kada ne postoji slobodan ekvivalent ili isti ne bi poslužio u istu svrhu
  • na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedia

dozvoljeno sukladno pravilima poštene upotrebe propisanim u zakonu o autorskim pravima Sjedinjenih Država. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedia:Poštena upotreba.


Napomena pošiljatelju: Molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedia:Korištenje slika, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima. Sve slike koje u roku od pet dana od postavljanja ne budu imale sve potrebne podatke o objašnjenju, izvoru i autorskim pravima, bit će brisane.


Historija datoteke

Kliknite na datum/vrijeme da biste vidjeli tadašnju verziju datoteke.

Datum/vrijemeMinijaturaDimenzijeKorisnikKomentar
aktualna11:34, 1 april 2010Minijatura verzije (11:34, 1 april 2010)1.551 × 2.335 (573 kB)Mladifilozof (razgovor | doprinos)integralna stranica
22:16, 29 mart 2010Minijatura verzije (22:16, 29 mart 2010)150 × 112 (7 kB)Mladifilozof (razgovor | doprinos)Naslovna stranica beogradske Politike sa udarnom vesti o "oslobođenju" Vukovara.

Sljedeća stranica koristi ovu datoteku: