Darko Perović je srpski strip crtač, rođen 1965. godine u Aranđelovcu u Srbiji.

Darko Perović
Rođenje1965.
Aranđelovac, NR Srbija, FNRJ
PrebivališteBeograd
Zanimanjestrip-crtač

Stripom je počeo da se bavi nakon što je završio grafičku školu na Novom Beogradu, 1983., a objavljivao je u gotovo svim strip časopisima na području bivše Jugoslavije. Njegova prva duga priča „Brek“ (44 str.) nagrađena je kao najbolji jugoslovenski strip 1987. godine, a kasnije je objavljena kao meko uvezani album.

Na salonu stripa u Vinkovcima 1988. godine osvojio je nagradu za scenario s pričom od šest strana pod naslovom "Azra, Alaraph...".

Radio je na storibordovima, animiranim reklamama i kratkim filmovima. Godine 1991. preselio se u Španiju, gdje je u Barseloni radio na kratkim pričama s Enriqueom Sanchez Abulijem (Torpedo); na kratkom serijalu "Abajo en el frio" (Duboko i hladno) te na više storibordova i animiranih reklama.

Ove priče u Španiji objavili su „Cimoc“, „Creepy“, „Makoki“ i „El„ Vibora“; „Terrific“, „Lancio story“ i „Scorpio“ u Italiji, a u Francuskoj BoDoi“.

Od 1994. do 2000. godine radio je za reklamnu agenciju iz Amsterdama na kratkim animiranim filmovima. Krajem 1997. godine dobio je ponudu od italijanske izdavačke kuće „Sergio Bonelli Editore“ za rad na serijalu ˝Magični Vetar˝ (Magico vento), po scenariju Đanfranka Manfredija. Saradnja je na kratko bila prekinuta zbog rata u Jugoslaviji, ali je obnovljena u januaru 2000. godine sa epizodom „I lupi blu“. Potpisao je deset epizoda „Magičnog Vetra“, posle čega je kod istog izdavača prešao na mini-serijal ˝Šangaj Devil˝(Shanghai Devil), Đanfranka Manfredija.

Paralelno sa radom za SBE, počinje i saradnju sa francuskim izdavčem ˝Soleil˝, po scenarijima Novija (Novy) i Dobsa (Dobbs).

Živi i radi u Beogradu, u Srbiji.