Daniela Trbović

Daniela Trbović (Karlovac, 27. IX. 1963), hrvatska TV-voditeljica, zaposlena na HRT-u, poznata kao voditeljica kviza Najslabija karika.

Daniela Trbović
Daniela Trbović u kvizu Najslabija karika
Rođenje27. 9. 1963. (1963-09-27) (dob: 60)
PrebivališteZagreb
Državljanstvohrvatsko
ZanimanjeTV-voditeljica

Životopis uredi

U rodnom gradu završila je osnovnu i srednju školu te započela studij medicine u Zagrebu, od kojeg je kasnije odustala i zaplovila voditeljskim vodama na HRT-u. Rastavljena je, ima sina Lovru i živi u Zagrebu.

Televizijska karijera uredi

Na ekranima se pojavila početkom 1990-ih na tadašnjem programu Z3, gdje je vodila razne emisije zabavnog karaktera. Proslavila se vođenjem zabavno-glazbene emisije "Hit depo" u duetu s kolegom Hamedom Bangourom. Emisija je ugašena nakon više od deset godina emitiranja. Zatim je vodila nedjeljnu zabavnu emisiju "Od 5 do 7", da bi se 2004. godine vratila u prve televizijske redove kao voditeljica kviza Najslabija karika.

Osim navedenih emisija, vodila je mnoge manifestacije i zabavne programe: Dora, Izbor za Miss Hrvatske, javljanje iz zagrebačkog studija pri glasanju za Eurosong, dječje kvizove, "Derbi" te razne priredbe i koncerte. Krajem listopada 2008. godine sudjelovala je kao natjecateljica u glazbeno-zabavnom spektaklu Ples sa zvijezdama, gdje joj je partner bio Nicolas Quesnoit.

Od 2010. godine vodi emisiju 8. kat.

Filmografija uredi

Televizijske uloge uredi

Filmske uloge uredi

  • "Novogodišnja pljačka" kao TV voditeljica (1997.)

Voditeljske uloge uredi