The Da Vinci Code (igra)

(Preusmjereno sa stranice Da Vincijev kod (igra))

The Da Vinci Code je igra za PlayStation 2, Xbox i PC bazirana prema istoimenom romanu Dana Browna. Igra nema sličnosti sa filmom/knjigom, pa likovi neće izgledati kao njihovi utemeljitelji na filmu/knjizi.

The Da Vinci Code (igra)

Izdavač(i) 2K Games
Dizajner(i) David Fried
Jeremy Lee (producent)
Platform(e) PlayStation 2, Xbox, PC, mobitel
Medij CD/DVD

Pregled uredi

Da Vinci Code je akcijska/avantura igra u trećem licu. Priča je kao i u knjizi, a ne u filmu, no posjećujete i neke lokacije koje nisu bile niti u filmu, niti u knjizi.

Cilj igre (kao i u knjizi i filmu) je pronalazak Svetog Grala. Da postigne cilje, igrač uspješno mora riješiti zagonetke, anagrame i ostale trikove i uz to poraziti AI. Postoje monge fizičke i intelektualne zagonetke koje morate riješiti prije nego postignete cilj.

Likovi uredi

  • Robert Langdon
    Profesor sa Harvarda koji predaje simbologiju. No kad je otkrio tijeli Jacquesa Saunierea ostavlja posao i ulazi u svijet opasnosti i tajni. On je jedan od likova s kojim možete igrati.
    Sophie Neveu
    Sophie Neveu radi u francuskoj policiji na odjelu kriptografije. Navodno je unuka Jaquesa Saunierea (što se pokazuje kao neistina) pa trči k Robertu Langdonu da joj pomogne otkriti uzrok brutalnog ubojstva njenog "djeda".
    Silas
    Ubojica od vrlo rane dobi, Silas je uhićen od policije i strpan u zatvor. Kad je oslobođen primljen je u Opus Dei od Manuela Aringarose. Od tada je njegov cilj da uništi ono što je Sionski priorij čuvao stoljećima. Od njega morate bježati u igri.

Trivia uredi

  • U igri organizacija se naziva Manus Dei, a ne Opus Dei iz razloga što nisu htjeli sukobe s orianizacijom.
  • Poruka na Mona Lisi nije So Dark The Con Of Man kao i i uknjizi i filmu.
  • Za razliku od filma koji nakon tajne Mona Lise upućuje likove na Madonnu na stijenu nego na sliku Svetog Ivana Krstitelja koji se nalazi između Bacchiusa i anđela Uriela.
  • U slici nisu našli knjuč nego prsten.

Povezano uredi

Vanjske veze uredi