Džej Ramadanovski

Džej Ramadanovski (Beograd, 29. april 1965) je srpski pevač romske nacionalnosti iz Makedonije.

Džej Ramadanovski
Ime po rođenju Džej Ramadanovski
Rođen/a 29. april 1964. (1964-04-29) (dob: 56)
Beograd, SR Srbija, SFRJ
Žanrovi Disco
Godine aktivnosti 1988–present

Rani životUredi

Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dete. Porodica Ramadanovski vodi poreklo iz opštine Resan u Makedoniji. Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvesno vreme provodi živeći sa bakom po majci, da bi posle zbog sklonosti ka maloletničkoj delinkvenciji vreme do punoletstva proveo po domovima za vaspitanje dece i omladine. U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina "Zmaj" gde se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalitetu. U to doba muzikom se bavio amaterski.

KarijeraUredi

Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pesmom "Zar ja da ti brišem suze" učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto. Tokom 1990tih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD...)

Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine „Hajde da se volimo 2“, gde je izveo jednu od svojih, tada popularnih pesama, ''Slažeš li se ti''.

Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mesto sa pesmom „Imati pa nemati“.

Privatni životUredi

Sa bivšom suprugom Nadom, ima kćerke Anu i Mariju. Živi u Beogradu, na Dorćolu.

DiskografijaUredi

AlbumiUredi

KompilacijeUredi

Spoljašnje vezeUredi