Crnogorska partija

Crnogorska partija — Crnogorska partija (skraćeno „CG — SR”) osnovana je 18. februara 2008. godine u Novom Sadu pod nazivom Crnogorska partija ujedinjenjem stranaka levičarske političke orijentacije manjeg dela Saveza komunista Jugoslavije u Srbiji i Socijalističke partije Srbije. Crnogorska partija je registrovana manjinska partija crnogorske nacionalne manjine, Crnogoraca poreklom iz Crne Gore i svih drugih građana Srbije ona je vanparlamentara manjinska partija čiji se politički stavovi zasnivaju na punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji i NATO paktu kao i crnogorskom nacionalizmu, liberalizmu, evropeizmu, regionalizmu i atlantizmu, partija se zalaže za očuvanje crnogorske nacionale kulturne baštine i nacionalnih interesa u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Crnogorska partija —
Crnogorska partija

CG - SR
Predsednik u ostavci Nenad Stevović
Osnivač Nenad Stevović
Koalicija "Crnogorska partija — Josip Broz"
Slogan „’Ajde, čo’če, digni glavu da vidimo ima li nas”
Osnovana 18. februar 2008.
Prethodne stranke Deo: Savez komunista Jugoslavije u Srbiji i
Socijalistička partija Srbije.
Sedište Dunavska 12 (prvi sprat), Novi Sad
Država  Srbija
Mladi ogranak Crnogorska omladina Srbije
Broj članova (januar 2014) 1.500
Ideologija Crnogorski nacionalizam,
Liberalizam,
Atlantizam,
Evropeizam,
Regionalizam
Politička pozicija Centar
Narodna skupština Republike Srbije
0 / 250
Skupština AP Vojvodine
0 / 120
Lokalne skupštine
39 / 6612
Boje crvena, žuta
internet stranica

Crnogorska partija je za punopravno članstvo Republike Srbije u Evropskoj uniji i NATO paktu. Crnogorska partija ostvaruje dobre političke odnose sa Liberalnom partijom Crne Gore, političkom partijom iz države Crne Gore.

Osnivač i sadašnji predsednik u ostavci Crnogorske partije je Nenad Stevović iz Malog Iđoša koji je osnivač i predsednik Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš" (UCS "Krstaš") iz Lovćenca, koji je osnovan 2003. godine u Saveznoj Republici JugoslavijiSrbiji i Crnoj Gori, koji se bavi negovanjem kulturne baštine Crnogorskog naroda u Srbiji. Od 2008 godine Crnogorska partija, deluje politički učestvuje na parlamentarnim izborima 2008 na izbornoj listi Crnogorska partija — Nenad Stevović i 2012. godine na izbornoj listi Crnogorska partija — Nenad Stevović kao i 2014. godine na vandrednim parlementarnim izborima u Srbiji na izbornoj listi Crnogorska partija — Josip Broz nosilac izborne liste bio je unuk doživotnog predsednika Saveza komunista Jugoslavije i Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josipa Broza Tita, gospodin Josip Joška Broz predsednik Komunističke partije.

Spoljašnje veze uredi