Clip show (što na engleskom doslovno znači "predstava inserata") naziv je za epizodu, u pravilu igrane, televizijske serije koja se u najvećem dijelu ili u potpunosti sastoji od dijelova, tj. inserata ranije snimljenih ili prikazanih epizoda.

Takve epizode obično dolaze u dva oblika. Jedan od njih je posebna vrsta specijalne, odnosno neglumljene (dokumentarne) epizode u kojoj autori, producenti, glumci ili sa serijom na neki način povezane ličnosti komentiraju seriju ili neke njene aspekte, ilustrirajući svoja zapažanja insertima iz ranijih epizoda.

Drugi, i mnogo češći, oblik clip showa koristi okvirni zaplet u obliku određene situacije ili krize (ponovni susret obitelji, suđenje, pogreb i sl.) koji protagonistima daje priliku da se prisjećaju ranijih doživljaja.

Clip show epizode prvim decenijama postojanja televizije bile su daleko češće nego danas, i to prije svega zato što je sve do pojave videorekordera i zbog relativno malenog broja TV-kanala bilo malo mogućnosti da se gledatelji koji su propustili ranije epizode upoznaju s likovima i najvažnijim događajima u TV-seriji. Clip show epizode su i iz tih razloga često bile i daleko gledanije od "redovnih" epizoda.

Drugi važan razlog za clip show epizode je mogućnost producentima da, suočeni s prekoračenjem budžeta i rokova za snimanje i emitiranje epizoda, izbjegnu probleme "elegantnim" i jeftinim recikliranjem ranije snimljenog materijala.

Zbog toga, kao i daleko širih opcija za gledanje ranijih epizoda na alternativnim kanalima, DVD-ovima i raznim internet-servisima, danas publika i kritika na clip show epizode gleda s daleko manje simpatija.