Chevrolet je američki proizvođač automobila, koji se razgovorno često naziva Chevy, a od 1918. godine dio je General Motors koncerna. Tvrtka je na tržištu prisutna od 3. studenog 1911., a osnovao ju je švicarski vozač utrka Louis Chevrolet, koji je 1900. imigrirao u Sjevernu Ameriku.

Chevrolet
Chevypnglogo.png
Vrsta ogranak General Motorsa
Osnovana 3. studenog 1911.
Osnivač(i)Louis Chevrolet, William C. Durant
Trenutno sjedište Detroit, Michigan, SAD
Industrijaautomobilska
Proizvodiautomobili
Holding tvrtkaGeneral Motors Corporation
Web-stranicaSlužbena stranica

Chevrolet je tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća dominirao američkim tržištem, a 1963. tri od deset automobila prodanih na tom tržištu nosilo je upravo Chevroletovu značku. U svojoj povijesti tvrtka je proizvodila automobile u svim klasama, a među najpoznatije modele spadaju:

  • Suburban, koji je u početku bio karavan predstavljen 1936. pod punim nazivom Suburban Carryall, a od osamdesetih ime se koristi za označavanje najvećih terenaca u ponudi tvrtke.
  • Corvette, koji je jedan od najpoznatijih američkih sportskih automobila, a na tržištu je prisutan od 1953. i dosad proizveden u šest generacija.
  • Camaro, koji je bio još jedan sportski automobil, a proizvodio se u četiri generacije od 1967. do 2002.

Od 2005. godine na cijelom se europskom tržištu imenom Chevrolet označuju i automobili dosad prodavani pod značkom južnokorejskog Daewooa, a na naše tržište tako označeni automobili počeli su dolaziti već godinu dana ranije.

Ponuda automobila marke ChevroletUredi

HrvatskaUredi

 
Logo Chevroleta na materijalu

SADUredi

Vanjske vezeUredi