Chamatkar (Devanagari: चमत्कार, Nastaliq: چمتکار, Prevod:Čudo) je indijski film snimljen 1992. godine u režiji Rajiva Mehre. Radnja je inspirirana Disneyjevim filmom Blackbeard's Ghost iz 1968. godine.

Chamatkar
RežijaRajiv Mehra
ProducentParvesh C. Mehra
UlogeShahrukh Khan,
Urmila Matondkar
MuzikaAnu Malik
DistribucijaEagle
Datum(i) premijere1992.
Chamatkar na Internet Movie Database

Sadržaj uredi

Sunder Srivastava (Shahrukh Khan) je mladi čovjek, čija je najveća ambicija da ostvari očev san, a to je da osnuje sopstvenu školu u njegovom selu, ali on nema sredstava da ostvari svoje planove.

Sunderov školski prijatelj Prem, ubjeđike ga da da pod hipoteku njegovu zemlju u selu i kuću i da dođe u Dubai. On mu obećava super plaćen posao učitelja u Dubaiju, tako da on može zaraditi dosta novca za dvije godine i tako otvoriti školu u selu. Sunder se slaže sa njim i on odlazi u Bombaj da se sretne sa Premom, ali on ga tamo ne nalazi. Takođe se susreće sa varalicama i ostaje potpuno bez novca, a u hotelu đe je trebao da se sretne sa njim, prima pismo izvinjenja od Prema, govoreći mu da je on iskoristio njegove pare kako bi sam otišao u Dubai i da će mu jednoga dana vratitiSunder odlazi na staro hrišćansko groblje, sjedjeći na starom grobu, on pada u očajanje i udara u grob u očajanju, ali se odmah izvinjava za učinjeno. Ovo uveseljava duha Amar Kumara, alijas Marco (Naseeruddin Shah), koji je bio ubijen i bačen u grobnicu prije 20 godina. Marco objašnjava preplašenom Sunderu da je on bio poznati Don, koji je bio odlučio da odustane od kriminala, ali onda su ga ubili ljudi njegovog partnera, posle vjenčanja sa djevojkom koju je volio. Marco traži od Sundera da mu pomogne u pronalaženju njegovih ubica, a njemu za uzvrat obećava posao i ispunjenje njegove želje.

Marco uspijeva da postavi Sundera u školi koju drži njegov svekar (Shammi Kapoor). Tako svi upoznavaju novog učitelja, uključujući i Malu, Markovu kćer. Koledžu ponestaje sredstava za rad i on predlaže kriket igru, kako bi prikupili novce za Koledž. Sunderu i njegovom timu pomaže nevidljivi Marco, i oni izvojevaju pobjedu.

Kada Sunder pokuša da kaže ostalima kako on vidi Marka i priča sa njim, niko mu ne vjeruje. U poslednjoj bici za pobjedu, Kunta hvata Sundera i Malu, pokušavajući da ih spali žive. Marco ih spašava, i tu počinje bitka sa ljudima koji su ubili Marka. Marko je krenuo da ubije Kuntu, ali ga je Sundar zamolio da ne radi to. Kasnije, Sunder ženi Markovu kćer, dok Marco odlazi u raj. Kako odlazi, on im govori, da iako se on vratio u život i dobio drugu šansu, da uradi pravu stvar, njima se neće pružiti ta šansa, tako da oni moraju najbolje iskoristiti šanse koje im se pružaju.

Uloge uredi

Vanjske veze uredi