Castle (TV serija)

Castle
Castle title card.png
Žanr
Kreator Andrew W. Marlowe
Nastupaju
Zemlja porijekla  Sjedinjene Države
Jezik/ci engleski
Broj sezona 8
Broj epizoda 173 (Lista epizoda)
Produkcija
Izvršni producent(i)
Postavke kamere više kamera
Trajanje 43 min.
Producentska kompanija/e
Emitiranje
Originalni kanal ABC
Originalno prikazivanje 9. mart 2009 (2009-03-09)
Status prikazuje se
Eksterni linkovi
Službene stranice

Castle je američka kriminalističko-crnohumorna TV serija koja se od 2009. prikazuje na programu mreže ABC. Njen naslovni protagonist je Richard Castle (čiji lik tumači Nathan Fillion), uspješni pisac kriminalističkih romana koji prati rad njujorške policijske policijske detektivke Kate Beckett (čiji lik tumači Stana Katić) i pomaže joj u istragama ubistava, a ona mu zauzvrat služi kao inspiracija.

Serija je prvi put prikazana kao zamjena u sredini sezone, odnosno u prvoj sezoni je snimljeno samo 10 epizoda. Međutim, pokazala se prilično uspješnom, te jeu nakon toga snimljeno još 6 punih sezona.

Na području bivše Jugoslavije se prikazuje preko kablovskog kanala Fox Crime.

Glumačka postavaUredi

Glavni članak: Popis likova u Castle

Stalna postavaUredi

Povremeni likovi/glumciUredi

U seriji se kao povremeni likovi pojavljuju stvarni pisci kriminalističkih romana Stephen J. Cannell, James Patterson, Dennis Lehane i Michael Connelly i to na povremenim partiajama pokera u Castleovom stanu. Na njima obično komentiraju kriminalističke slučajeve koje Castle prati te ga zadirkuju zbog njegovog odnosa sa Beckett. Nakon što je 30. septembra 201. Stephen J. Cannell preminuo u stvarnom životu, u tim je scenama njemu u počast ostala prazna stolica.

Vanjske vezeUredi