Cara o cruz (telenovela)

Za ostale upotrebe, v. Cara o cruz.

Cara o cruz (doslovno: "Pismo ili glava") je meksičko-američka telenovela produkcijske kuće Telemundo snimana tokom 2001. godine.

Sinopsis uredi

Ovo je priča o dvojici prijatelja: Martinu Alkantari, mladom i veselom čoveku avanturističkog duha, i Ismaelu Seranu, vernom, jakom čoveku koji u sebi taji jednu zabranjenu strast.

Ta strast ima lice žene čije je ime Marijana Medina, mlade i lepe devojka u potrazi za srećom koju joj je sudbina otela iz ruku prilikom tragedije koja joj je iznenada promenila život.

Usred avantura, intriga i konflikata Marijana će se morati suptrotstaviti Teresi Alkantari, Martinovoj starijoj sestri, koja će će joj postati najveći neprijatelj i učiniti sve kako bi je uništila.

Teresa se trudi biti nežna i umiljata, no kada se radi o Marijani i Grupi Alkantara njeno drugo lice puno zavisti i besa ne sačeka dugo da izađe na videlo.

Tu je i Aida, mlada, lepa i nežna žena koja dolazi u varošicu Tlalpan kako bi pronašla sreću i otkrila prošlost. Tu upoznaje Armanda Peskadora, mladog advokata koji, bez obzira na arogantnost koji ispoljava prilikom obavljanja svog posla, ne sumnja pokazati i svoju lepšu stranu lica jednostavnog, strastvenog i pravednog čoveka.

U njemu Aida pronalazi veliku utešu, podršku i mir. Dok će on za njenu ljubav biti spreman otpočeti borbu protiv svih prepreki bez obzira na sve tajne i intrige koje ona skriva od njega.

U ovoj priči, supoststaviće se dva paralelna sveta različitih ljubavi kojima u najtežim trenucima preostaje samo da igraju na sreću i bace novčić u vazduh. Na čijoj će strani on pasti? Pismo ili glava?

Uloge uredi

Glumci Likovi
Ana de la Regera Marijana Medina / Aida
Hose Anhel Ljamas Ismael Serano
Hose Marija Jazpik Armando Peskador
Plutarko Haza Martin Alkantara
Fabijan Kores Aurelijo Salazar
Patrisija Perejra Teresa Alkantara
Itari Marta Lurdes Alkantara
Žulijeta Egurola Matilde Sosa de Alkantara
Enrike Singer Leonardo Medina
Huan Pablo Abitija Eduardo Medina
Gabrijel Roel Klaudete
Horhe Lavat Melćor Hidalgo
Patrisijo Kastiljo Fidelijo
Luisa Huertas Hulija
Alpa Normandel Koni
Isabel Herera Noemi

Vanjske veze uredi