Captain Video and His Video Rangers

Captain Video and His Video Rangers je bila američka science fiction TV-serija, originalno prikazivana na mreži DuMont Television Network od 1949. do 1955. godine. Najpoznatija je po tome što je bila prvi primjer serije iz tog žanra na mediju televizije.

Captain Video and His Video Rangers
Zamrznuti snimak Captain Video TV-serije
FormatSci-fi
KreatorJames Caddigan
NastupajuRichard Coogan (Captain Video, 1949-1950)
Al Hodge (Captain Video, 1950-1955)
Don Hastings (The Video Ranger)
Hal Conklin (Dr. Pauli)
Zemlja porijekla SAD
Produkcija
Trajanje30 min.
Emitiranje
Originalni kanalDuMont
Originalno prikazivanje27. jun 1949. – 1. april 1955.

Protagonisti serije su bili tzv. Video rendžeri (Video Rangers), borci protiv kriminala koje je iz tajnog skrovišta u planini vodio Kapetan Video (Captain Video). Glavni protivnik im je bio kriminalac po imenu Dr. Pauli. Radnja je bila smještena u budućnost, a Video Rendžerima je u borbi služio cijeli niz bizarnih futurističkih naprava.

S obzirom na tadašnje tehničke mogućnosti i relativno nizak budžet mreže DuMont, epizode su se emitirale uživo. Usprkos toga se serija emitirala šest dana u tjednu i doživjela je priličnu popularnost. Scenarije za neke od epizoda su napisali neki od uglednih pisaca žanra kao Isaac Asimov i Cyril M. Kornbluth.

Popularnost se odrazila i na strip koga su izdavali Fawcett Comics te kratkotrajna filmsku seriju Captain Video: Master of the Stratosphere, koju je napravio holivudski studio Columbia Pictures.

Većina snimaka DuMontovovih emisija je uništena 1971. godine, a od serije Captain Video je ostalo sačuvano samo pet 30-minutnih epizoda.

Vanjske veze uredi