Captain Kangaroo

Captain Kangaroo je američka TV-emisija za djecu koja se originalno emitirala svakim radnim danom na mreži CBS do 3. oktobra 1955. do 1984, što ju je učinilo najdugovječnijom dječjom TV-emisijom svog doba.[2][3] Godine 1986. je javna mreža American Program Service (današnji American Public Television sa sjedištem u Bostonu) integrirao neke od njenih materijala u novu verziju koja se emitirala do 1993.

Captain Kangaroo
Formatemisija za djecu
KreatorBob Claver
NastupajuBob Keeshan
Hugh Brannum
Uvodna tema"Puffin' Billy (The Captain Kangaroo Theme)" [1]
Zemlja porijekla SAD
Produkcija
Trajanje60 min. / 30 min.
Emitiranje
Originalni kanalCBS
Originalno prikazivanje3. oktobar 1955. – 8. decembar 1984.

Emisija je imala voditelja/glavnog junaka po imenu Captain Kangaroo (doslovno "Kapetan Kengur") a kloga je tumačio Bob Keeshan. Imala je raznovrsnu strukturu i bavila se životom u "Kući s blagom" (kasnije "Kapetanovo mjesto"), gdje bi Kapetan pričao priče, sretao goste i izvodio razne točke zajedno s glumcima i lutkama. Emisija se prve četiri godine emitirala uživo, a do 1968. je bila u crno-bijeloj tehnici. CBS ju je godine 1983. skratio na pola sata, a snimanje je obustavljeno 1984.

Tvrtka Saban Entertainment je za sezonu 1997/98. pokušala napraviti novu verziju pod imenom All New Captain Kangaroo, koja se snimala u Tampi. U njoj je lik Kapetana tumačio John McDonough. Keeshan, kome je ponuđeno da pod imenom Admiral nastupi u seriji, je to odbio. Snimanje je obustavljeno nakon jedne sezone, ali je kasnije snimljen spin-off pod nazivom Mister Moose's Fun Time.

Izvori uredi

  1. Classic TV Shows - Captain Kangaroo, Tom Terrific and Mighty Manfred the Wonder Dog
  2. "Bob Keesha". Encyclopedia Britannica Online. pristuo 2. januar 2010.
  3. "Keeshan, Robert James."The Scribner Encyclopedia of American Lives. Ed. Arnold Markoe, Karen Markoe, and Kenneth T. Jackson. Vol. 7: 2003-2005. Detroit: Charles Scribner's Sons, 2007. Retrieved 2 January 2010.

Vanjske veze uredi