Camryn Manheim (8.3. 1961.-) je američka Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađena glumica, najpoznatiji po ulozi advokatkinje Ellenor Frutt u TV-seriji The Practice i ulozi Delije Banks u TV-seriji Ghost Whisperer.

Camryn Manheim
Camryn Manheim u aprilu 2007.
Biografske informacije
RođenjeDebra Frances Manheim
8. 3. 1961. (1961-03-08) (dob: 63)
Caldwell, Okrug Essex, New Jersey, SAD
Opus
Djelatni period1983–

Biografija uredi

Manheim se rodila kao Debra Frances Manheim u Caldwellu u židovskoj porodici kao dijete učiteljice Sylvije i profesora matematike Jeromea Manheima.[1][2][3] Manheim se za glumu zainteresirala nakon sudjelovanja na maskenbalu u srednjoj školi. Godine 1984. je diplomirala na UCSC, a godine 1987. diplomirala na NYU.

Prije nego što se počela baviti glumom, neko je vrijeme radila kao tumač govora znakovima u bolnicama. Iako je glumila u nekoliko uloga 1980-ih, tek je 1990-ih postala etablirana glumica. Njena uloga u The Practice je bila zapažena ne samo zbog glumačkog talenta, nego i zbog toga što je njen lik imao daleko živopisniji društveni život nego na što je to američka publika bila naviknuta s obzirom na gojaznost glumice koju je tumačila.

Kada je godine 1998. dobila Emmyja, posvetila ga je svim "debelim curama" te postala svojevrsni uzor svim ženama koje su odbijale mršavljenje odnosno frustracije vezane uz tjelesnu težinu. Svoje je stavove dodatno obrazložila u autobiografskoj knjizi Wake Up, I'm Fat.

O privatnom životu Camryn Manheim se relativno malo zna, osim da je rodila sina Miloa Jacoba. Osim glumom, dosta je aktivna u organizacijama za prava žena i homoseksualaca.

Filmografija uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi