Caminho das Índias

Caminho das Índias je brazilska telenovela produkcijske kuće Rede Globo, originalno emitovana tokom 2009. godine.

Caminho das Índias
Formattelenovela
KreatorGlória Perez
RežijaMarcos Schechtman
NastupajuJuliana Paes
Rodrigo Lombardi
Márcio Garcia
Christiane Torloni
Débora Bloch
Letícia Sabatella
Uvodna tema"Beedi"
izvode: Sukhwinder Singh i Sapna Awasthi
Zemlja porijekla Brazil
Jezik/ciportugalski
Broj epizoda203
Produkcija
Trajanje50-70 min. (90 min. posljednja epizoda)
Emitiranje
Originalni kanalRede Globo
Originalno prikazivanje19. januar 200911. septembar 2009

U Srbiji se tokom 2010. emitovala na B92 Televiziji pod naslovom Indija - ljubavna priča.

Sinopsis uredi

Ljubav, razum, i ludilo. Verovanja i vrednosti koje razlikujemo između istoka i zapada, telenovela koja donosi mnoge kontraste. U centru priče je zabranjena ljubav između dve osobe različitog porekla. Maja je pametna, vesela, i radi kao službenik marketinške firme u Radžastanu i spada u tradicionalnu trgovinsku porodicu. Bahuan je studirao u SAD, gde je sarađivao sa američkom kompanijom, ali nikada nije zaboravio poniženja koja je morao da prođe kao dete, jer je „dalit“.

Maja je u uzrastu za brak i njeni roditelji, proizvođači parfema, Manu i Koči, već su u potrazi za savršenim čovekom. Kao i svaki Indijka, ona je uverena u izbor svojih roditelja. Dok ne upozna Bahuana. Pokrenuta uzbudljivim osećajima koje nikada do sad nije osetila, Maja je spremna da se suprotstavi svojoj porodici. Čak i kada istinu o njegovom poreklu izađe na svetlo, ona ga voli. Među obećanjima, rizicima, sastancima i nesporazumima, par planira budućnost zajedno u bilo kom trenutku, ne plašeći se sudbine ali će njihov put biti trnovit... Na putu njihove sreće stoji Radž, bogati i uvaženi biznismen, za koga Majini roditelji misle da je savršena prilika za nju.

Radž je srednji sin Opaša i Indire Anande. Opaš je bogati proizvođač koji sklapa ugovor između Majinog i Radževog venčanja, što im još više otežava stvari. On i Indira imaju još troje dece: Amitaba, Ravija i Šanti. Amitab je najstariji i u braku je sa ambicioznom Surjom, sa kojom ima ćerku Anušu. Ravi je najmlađi i on se zaljubljuje u Kamilu, lepu Brazilku. Kasnije će se venčati i živeće u Indiji, ali njihov brak dovodi sukobe istoka i zapada jer je Kamila druge veroispovesti. Šanti je jedina ćerka među decom i ona je sada spremna za brak i oduvek je bila učena da bude dobra supruga. Ali ona je želela nešto više. Slobodu da sama kreira svoj život i da sama odlučuje za koga će se udati. To će dovesti do sukoba u porodici Ananda.

Dok su Maja i Bahuan u ljubavi, Radž se u Brazilu provodi sa Dudom, prelepom Brazilkom, koja mu je ukrala srce. Oni ne mogu biti zajedno zbog njegovog ugovorenog braka sa Majom te njihova ljubav visi o koncu. Ona radi u estetskoj klinici koju drže Ilana i Kjara, dve različite i lepe žene. Ilana je udata za Cezar Motu, koji ne može da kontroliše njihovog delinkventskog sina Zeku, koji je vođa bande u lokalnoj gimnaziji. Kjara je uspešna poslovna žena koja mnogo voli da čita, jer u knjigama pronalazi spas od svega. Ona je Dudina najbolja prijateljica koja je uvek spremna da joj pomogne.

Drugi ključni element priče je porodica Kadore koja ima ogromno preduzeće. Vlasnik je ambiciozni Ramiro Kadore, koji je uvek u ratu sa svojim bratom Raulom, što mnogo povređuje njihovog oca i osnivača cele firme, gospodin Kadorea. Ramiro je u braku sa Melisom, koja je opsednuta svojim izgledom, statusom i položajem. Njihov život se okreće naglavačke kada saznaju da njihov sin Tarso, budući vlasnik Kadore carstva, boluje od šizofrenije. On se zaljubljuje u Tonju. Iako su u ljubavi, oni moraju da se suočavaju sa mnogim problemima, pre svega zbog njegove bolesti. Zbog svojih problema, Tarso ide na tretman kod dr Brauna, koji je zaljubljen u Sidinju, sekretaricu kompanije Kadore. Braun takođe radi sa Aidom, bivšom suprugom Sesara, koji ima dve ćerke, Kamilu i Leinju. Na početku priče je Kamila zaljubljena u Darija, ali onda se zaljubljuje u Ravija. Leinja želi da snimi film i uzela je Indiju kao svoj prvi dokumentarni film.

Priča se takođe bavi i problemima bračnog para Silvije i Raula Kadorea. Dugo su u braku i imaju ćerku Žuliju. Ali njihov život se dramatično promenio po dolasku Silvijine školske drugarice Ivon, koja svojim dolaskom želi da pomogne Siviji da prebrodi krizu u braku. Ali ona krije tajnu i napraviće pometnju u njihovim životima.

Uloge uredi

Glumac: Uloga:
Žulijana Paeš Maja Meta Ananda
Rodrigo Lombardi Radž Ananda
Marsijo Garsija Bahuan Sandrani
Tanja Kaljil Duda
Debora Bloč Silvija Kadore Kavinato
Kleo Pires Surja Ananda
Letisija Sabatelja Ivon Olivejra Magaljaes
Alešandre Borges Raul Kadore/Umberto Kunja
Umberto Martins Ramiro Kadore
Kristijane Torloni Melisa Kadore
Žandira Martini Pudža
Kako Kiokler Murilo Kavinato
Elijana Đardini Indira Ananda
Nivea Marija Koči Meta
Bruno Gagliaso Tarso Kadore
Marjorie Estijano Tonja Kavinato Kadore
Isis Valverde Kamila Mota Goulart Ananda
Kajo Blat Ravi Ananda
Dira Paeš Norminja
Anderson Muljer Abel Almeida
Antonio Kaljoni Sezar Galjo Goulart
Ana Beatriz Nogerija Ilana Galjo Goulart
Duda Nagle Zeka
Vera Fišer Kjara
Danton Meljo Amitab Ananda
Rikardo Tozi Komal Meta
Andre Gonkalves Mutineja Gopal

Vanjske veze uredi