Call of Duty: World at War - Final Fronts

Call of Duty: World at War - Final Fronts je specijalno izdanje petog dela video igre Call of Duty: World at War iz serijala Call of Duty koje je objavljeno samo za Plejstejšn 2 konzolu. Igra je izašla u prodaju 10. novembra 2008. Razvila ju je britanska kompanija Ribelion divelopments, a izdala američka kompanija Aktivižn.

Call of Duty: World at War - Final Fronts

Razvio Ribelion divelopments (engl. Rebellion Developments)
Distributer(i) Aktivižn (engl. Activision)
Datum(i) objavljivanja
Žanr(ovi) Pucačina iz prvog lica
Platforme PlayStation 2
Medijum DVD
Način kontrole džojstik

Igra uredi

Igra se sastoji od 13 misija, podeljenih u četiri kampanje: Rat u Pacifiku, Zimska ofanziva, Pobeda u Evropi, Pobeda u Pacifiku. Ne postoji ruska kampanja, što je slučaj u Call of Duty: World at War, već je zamenjuju britanska i američka kampanje, koje se odigravaju na prostoru zapadne Evrope. Na pacifičkom frontu, igrač kontroliše američkog marinca Milera, kao i u Call of Duty: World at War, koji predvođen desetarom, a kasnije i vodnikom Roubokom, oslobađa ostrva po Pacifiku od japanske okupacije. Kao američki rendžer, igrač učestvuje u Ardenskoj bici, a kao britanski komandos u bici za Rajnu.

Ostalo uredi

Jedina je od igara od Call of Duty: World at War koja ima trening misiju. Ovo izdanje nema ni multiplejer, niti zombi mod, zbog čega je ocena upsešnosti igre veoma niska. Poslednja je igra iz Call of Duty serijala izdata za Plejstejšn 2 konzolu.

Povezano uredi