Call of Duty: United Offensive

Call of Duty: United Offensive je pucačina iz prvog lica sa tematikom Drugog svetskog rata i predstavlja ekspanziju prvog izdanja Call of Duty. Igra je izašla u prodaju 14. septembra 2004. godine. Razvio ju je Grej mater interaktiv, a objavio Aktivižn.

Call of Duty: United Offensive

Razvio Grej Mater Interaktiv (engl. Gray Matter Interactive), Aspir Medija (engl. Aspyr Media)
Distributer(i) Aktivižn (engl. Activision)
Datum(i) objavljivanja Sjedinjene Američke Države 14. septembar 2004.
Evropska unija 24. septembar 2004.
Žanr(ovi) Pucačina iz prvog lica
Platforme Majkrosoft vindous, Mac OS X
Medijum CD, DVD
Potrebne specifikacije sistema Call of Duty
800 MHz Procesor
128 MB RAM
32 MB kompitabilna Video karta
1.15 GB Slobodne memorije
Način kontrole Tastatura, miš, džojstik
Prethodnik Call of Duty

Igra i kampanje uredi

Kao i u prethodnoj verziji, igrate sa tri vodeće armije u Drugom svetskom ratu: američkom, britanskom i ruskom. Od svake kampanje, postoje po četiri misije, sem ruske u kojoj se javlja pet misija. Sva oružja iz ovog serijala su potpuno ista kao i iz prethodnog. Razlika je u tome što je dosta manji broj misija, koje imaju donekle duži vremenski interval trajanja. Počinjete bez treninga, što je još jedna razlika u odnosu na prvu seriju. Prva kapmpanja je američka, kao i u prvoj seriji. Igrate pod likom desetara Skota Rajlija, a predvode vas kapetan Foli i vodnik Modi kao i u prvom delu. Kroz američku kampanju, slično kao i prvom delu, oslobađate teritorije zapadne Evrope pod nemačkom okupacijom. U drugoj, britanskoj kampanji, pod karakterom vodnika Džejmsa Dojla, učestvujete prvo kao pilot, koji upravlja avionom i uništava nemačke neprijateljske avione. Kada biva porušen, dospeva na teritoriji Holandije, gde sa nekolicinom lokalnog pobunjenog holandskog stanovništva uništava okolne nemačke baze kao i most preko kog Nemci vrše transport oružja. U nastavku kampanje (pod istim karakterom) uništavate nemačke položaje na Siciliji kao član britanskog komandosa, kog predvodi Major Ingram, koji je poznat iz prvog serijala, kao zarobljenik u nemačkom logoru kog su oslobodili Amerikanci. U poslednjoj, ruskoj kampanji, oslobađate teritorije SSSR-a u okolini grada Kurska, a zatim i teritorije istočne Evrope, pod karakterom vojnika Juri Petrenka, pripadnika Crvene armije, koju tokom misija predvodi vodnik Antonov. U ovoj kampanji, učestvujete u poznatoj tenkovskoj bici kod Kurska, kao lik koji upravlja tenkom. U poslednjoj misiji, ulazite u poljski grad Krakov, gde držite otpor nemačke vojske sve dok ne stigne pojačanje, gde se završavaju kampanja i igra.

Multiplejer uredi

Multiplejer za Call of Duty: United Offensive je dosta sličan prethodnoj verziji, s tim što se uključuju neke nove staze i nove opcije u igri kao npr. : misija gde morate da ukradete neprijateljsku zastavu iz središta protivničke teritorije i da je uspešno prenesete u središte svoje teritorije, s tim što protivnik može isto da uradi sa vašom zastavom. Postoje i nove misije u kojima tim za koga korisnik igra mora da dominira što više mapom da bi odneo pobedu. U multiplejeru su takođe uključene i misije gde morate da uništite neprijateljsku bazu sa teškom mašinerijom (poput tenkova i artiljerije). Da bi se instalirao Call of Duty:United Offensive, prethodno je potrebno imati prvu seriju Call of Duty instaliranu.