Caitlin "Kate" Todd je fiktivni lik američke mornaričke kriminalističke istražiteljice, koja je bila jedan od glavnih protagonista TV-serije NCIS, i gdje ju je tumačila Sasha Alexander.

Caitlin "Kate" Todd
Lik iz serijala NCIS
Debi "Yankee White"
Odlazak "Twilight"
"A Man Walks Into a Bar..." (arhivske snimke, izbrisane scene)
"Life Before His Eyes" (arhivske snimke, izbrisane scene)
Portratirao/la Sasha Alexander
Detalji
Spol žena
Zanimanje specijalni agent Mornaričke kriminalističko-istražne službe
bivši agent Tajne službe
Obitelj Rachel Cranston (starija sestra)
tri neimenovana brata
Religija katolkinja

Prvi put se pojavluje u Yankee White, prvoj epizodi serije, kao agentica Tajne službe zadužena za zaštitu predsjednika Busha u predsjedničkom avionu, te tokom nje surađuje sa Leroyem Jethrom Gibbsom, vođom agenata NCIS prilikom istrage sumnjive smrti u avionu; na kraju epizode daje otkaz nakon što se ispostavila da je prekršila pravila službe održavanjem ljubavne veze s jednim od članova predsjedničke pratnje; usprkos toga joj Gibbs, duboko impresioniran njenim vještinama, ponudi mjesto u svom timu koga Todd prihvati.

Todd u timu brzo stiče poštovanje svojih kolega, a prilikom istraga iskazuje najviše empatije prema žrtvama zločina, posebno kada su u pitanju žene i djece. Posebno se zbližava sa Abby Sciuto, dok se njen odnos sa Tonyjem DiNozzom vrti između neobaveznog flerta i otvorenog neprijateljstva.

U epizodi Twilight, emitiranoj na kraju druge sezone je ubijena snajperskim hicem u čelo od strane Arija Haswarija, odmetnutog Mossadovog agenta i Al Qaedinog operativca u SAD. Taj događaj je duboko pogodio članove tima. Njeno mjesto kasnije zauzima Ziva David, bivša Mossadova agentica i Arijeva sestra, a nakon njenog odlaska Ellie Bishop.

Vanjske veze uredi